KOMMENTERER UTSENDELSEN: Frps innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen og SVs Akhtar Chaudry om utsendelsen av Maria Amelie (midten). Foto: SCANPIX / Montasje
KOMMENTERER UTSENDELSEN: Frps innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen og SVs Akhtar Chaudry om utsendelsen av Maria Amelie (midten). Foto: SCANPIX / Montasje

Frp-Amundsen håper ikke regjeringen endrer loven for Maria

Per Willy Amundsen håper ikke regjeringen endrer loven for Maria Amelie. SV-politikeren Akhtar Chaudhry er uenig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er helt greit at Maria Amelie sendes ut av landet. Det er sånn det skal være. Hun har fått avslag på søknaden om asyl, og har ikke krav for oppholdstillatelse, sier Amundsen til TV 2.

Han understreker videre at han ikke synes det bør gjøres noen unntak for Maria Amelie.

– Loven er lik for alle. Det er sånn det skal være, fortsetter Amundsen.

Må demonstrere

Normalt sett medfører en utvisning fra Norge innreiseforbud i en lengre periode, men regjeringen har allerede signalisert at de kommer til å gjøre et unntak for Maria Amelie.

– Vi får se om hun returnerer som arbeidsinnvandrer. Nå har regjeringen lagt opp til en egen lovtilpasning, og det kan virke som om hun får et kort opphold i Russland, sier Amundsen.

I løpet av de siste ukene har regjeringen kommet med flere uttalelser om at de ikke vil bukke under for det massive presset om å la Maria Amelie få bli. Det håper Amundsen styresmaktene holder fast ved.

– Det er viktig at regjeringen demonstrerer at de ikke gir etter for presset fra mediene. Dersom de kommer med en lovtilpasning, gjør de nettopp dette. Loven skal være lik for alle, sier han.

– En tung dag

SV-politikeren Akhtar Chaudhry er av en annen oppfatning enn Amundsen.

– Dagen i dag vil bli en tung dag, men engasjementet som er vist i saken til Maria Amelie vil ende med en mer raus politikk når det gjelder asyl, innvandring og integrering, tror Chaudry.

Han ser at veldig mange nordmenn har vist sterkt engasjement gjennom denne saken, og sier at SV er glad for regelendringen som gjør det mulig for henne å søke om arbeidsinnvandring.

Sendes til Russland

Mandag morgen bekreftet Politiets utlendingsenhet at Maria Amelie sendes til Russland.

– Vi har startet selve returen av Maria Amelie. Hun ble pågrepet samtidig som hun var her og overholdt sin meldeplikt. Selve pågripelsen foregikk i rolige former. Hun vil nå bli uttransportert med følge av tjenestemenn fra Politiets utlendingsenhet, sa PU-sjef Ingrid Wirum på en improvisert pressekonferanse mandag morgen.

LES OGSÅ: Maria Amelie på vei ut av landet

Klokken 9.19 mandag forlot Maria Amelie leiligheten til kjæresten Eivind Trædal. Hun gråt da hun tok plass bak i bilen som fraktet henne til Politiets utlendingsenhet.

Maria Amelie møtte mandag formiddag opp hos politiet. Der ble hun pågrepet av politiet. (Foto: Johannessen, Sara/Scanpix)