Ole Gunnar Solskjær (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Ole Gunnar Solskjær (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Ole Gunnar Solskjær. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Ole Gunnar Solskjær. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Målfest i Solskjærs Molde-debut

Molde måtte slite for seieren mot Kristiansund.

Kristiansund - Molde: 3-4

TV 2 PLAY:
Se høydepunkter

Ole Gunnar Solskjær ledet Molde for første gang i kamp i treningskampen mot Kristiansund på Kristiansund kunstgress, fredag kveld.

Solskjærs lag måtte virkelig slite for poengene, men vant til slutt 4-3 i det som var en meget underholdende kamp.

– Kampen bar preg av at det var første kamp for året. Men jeg er fornøyd med innstillingen og måten vi svarer på når vi havner under. Det er er god egenskap det å komme tilbake, jeg har vært en del av et lag som har gjort det veldig mange ganger (Manchester United, journ.anm.), sier Solskjær til TV 2 Sporten etter kampen.

Se intervju med Solskjær i videovinduet øverst.

Det var neppe tilfeldig at Solskjær hadde valgt å legge sin første kamp som Molde-trener til sin fødeby Kristiansund.

Solskjær fikk en varm mottakelse av et smekkfullt stadion.

Hjemmeledelse ved pause
På banen var det imidlertid liten gjestfrihet å spore hos Kristiansund-spillerne. Hjemmelaget holdt tett bakover og Molde klarte ikke å skape stort i løpet av de første 45 minuttene.

Tor Erik Torskes scoring etter 35 minutter gjorde at Kristiansund ledet 1-0 ved pause.

Solskjær valgte å spille med store deler av stammen i fjorårets Molde-lag fra start, men byttet ut ti spillere ved halvspilt kamp. Blant dem som kom inn var nyervervelsene Magnus Wolff Eikrem, Joshua Gatt og Davy Claude Angan.

Den eneste spilleren som ikke ble byttet ut, Vegard Forren, stanget inn utligning for Molde etter dødball etter 61 minutter.

To mål på to minutter
Kristiansund hadde imidlertid ingen planer om å gi seg og fortsatte å skape trøbbel for Molde med sitt direkte angrepsspill.

Etter 71 minutter scoret Tor Erik Torske sitt andre mål for kvelden da han satte inn en retur etter at Liridon Kalludra hadde skutt i stolpen.

Kun to minutter senere dukket Mahmoud El Haj opp på bakerste stolpe og satte inn 3-1 til ellevill jubel fra hjemmefansen.

Molde kom tilbake
Molde økte balltempoet kraftig etter 1-3-scoringen, noe som skapte trøbbel for 2. divisjonslaget. Etter 75 minutter reduserte Daniel Chima til 2-3.

Sju minutter senere utlignet Magnus Stamnestrø til 3-3. 18-åringen fikk drømmetreff fra 17 meter og banket ballen i krysset etter å ha kombinert fint med nykommeren Magnus Wolff Eikrem.

Etter 87 minutter kunne Solskjær puste lettet ut. Den nye amerikaneren Joshua Gatt parkerte Kristiansund-forsvaret med et vanvittig rykk, før han serverte en annen nykommer, Magnus Wolff Eikrem, inne foran mål. Den tidligere United-spilleren trillet ballen enkelt i hjørnet til 4-3.

TV 2 PLAY: Se høydepunkter