ylvis (Foto: TV 2)
ylvis (Foto: TV 2)

Ylvis tar livsfarlige sjanser på scenen

Brødrene Bård og Vegard Ylvisåker tør mer enn noensinne i forestillingen «Ylvis 4».

Vegard Ylvisåker har brukt et halvt år på å øve inn et nummer der han utfører trapeskunstner. Han kaster seg ned fra taket med et stykke tøy, det som på fagspråket kalles «tissue», rundt anklene.

– Faller jeg så kan jeg virkelig dø, sier han.

– Har dere god nok forsikring? spør Lørdagsmagasinet, når vi møter de to musikalske komikerne dagen før torsdagens premiere på forestillingen.

– Vi skal sjekke det nå, sier Vegard og broren Bård Ylvisåker i kor.

Lo av skryt

I åpningsnummeret harselerer de med alt skrytet de har fått siden brakdebuten for snart elleve år siden. Dansebandparodi, verdensreglesang og pingvinsketsj er tilhengernes favoritter fra tidligere forestillinger.

Ylvis vet at forventningene er skyhøye foran deres fjerde helaftens komikveld.

Leken suksess

Dagen før premieren er forestillingen enda ikke ferdig.

– Vi skal egentlig lage et nytt nummer i dag faktisk, innrømmer komikeren.

Lek har gitt Ylvis enorm suksess på scenen og TV-skjermen. Skattelisten fra i fjor viser at brødrene tilsammen hadde ti millioner i inntekter og samlet formue på drøyt fire millioner.

Vegard trenger ikke bruke flygerutdannelsen sin med det første.

– Hadde ikke du blitt livredd hvis du kom inn i et fly og hørte fra cockpit: «Hello this is Captain Vegard Ylvisåker»? Spør Bård og ler.

Skriver det av på skatten

Før forestillingen har hatt premiere er det forhåndsolgt 15.000 billetter, og brødrene kan dermed spe på formuen sin. I forestillingen fleiper Ylvis med skattereglene.

– Hvis du kjøper ting til forestillingen som du må ha, så skal man ikke behøve å betale skatt for det - derfor kan man skrive det av på skatten. Det vi må gjøre da er at vi må skrive ting inn i forestillingen for å ha ryggdekning når kemneren kommer på besøk, forklarer Bård fra Ole Bull Scene før brødrene bærer inn kostbare eiendeler som flatskjerm, sykkel, vogn og verktøy.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ylvis (Foto: TV 2)

Sølvguttene i voldsorgie

På spørsmål om hva de tror vil bli klassikeren som best vil bli husket fra «Ylvis 4», foreslår Vegard akten der brødrene synger som sølvguttene før de begynner å slåss og det utarter seg til en iscenesatt blodig voldsorgie i sakte film.

– Hvis du er fem, seks år, så skjønner du at det nummeret er bare tull, sier Vegard.

– Det var veldig mye diskusjon om det nummeret, innrømmer Bård.

Navnebror Bård, med etternavnTufte Johansen, tok turen til premieren i Bergen.

Yngre publikum

Komikeren kaller showet veldig talentfullt og er imponert over at bergensbrødrene tør så mye. Han tror de heretter vil få et yngre publikum.

– Barn tåler mye. De skjønner at det er tull. Men jeg tror Ylvis er i ferd med å kvitte seg med det blåhårete publikummet de har hatt tidligere, sier Johansen.

Trond Viggo Torgersen kaller Ylvis surrealistisk gale.

– Hvor lenge kan de leve på gutteaktig sjarm og leken humor? spør Lørdagsmagasinet.

– Ikke for å nevne navn, men det holder lenge for de fleste, ler Torgersen.

– De er fantastisk morsomme, jeg er en stolt mamma, sier Helga Ylvisåker som pustet lettet ut da Bård gjennomførte trapesnummeret med glans.

– Jeg er glad for at han ikke ramlet ned, avslutter hun.