Morten Ask (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Morten Ask (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Morten Ask tilbake til Vålerenga etter kronerulling

Vålerenga sikret seg signaturen til den norske lanslagsspilleren etter at sponsorene hadde samlet inn penger via epost

Den norske landslagsspilleren i ishockey, Morten Ask, vender hjem til Vålerenga etter ni sesonger i ulike europeiske ligaer.

30-åringen har gått skadd etter at han pådro seg en alvorlig skulderskade under OL i Vancouver, men er nå tilbake i trening.

Ask har blitt gjort tilgjengelig av sin tyske klubb Nürnberg Ice Tigers, og skal etter det TV 2 Sporten erfarer ha vært sterkt ønsket av Sparta Sarpsborg, Stavanger Oilers og Lørenskog, men valget falt altså på klubben han forlot for ni sesonger siden, Vålerenga.

99,9 prosent sikkert
Det bekrefter klubbens direktør Jan Tore Kjær overfor TV 2 Sporten.

– Han melder overgang til Vålerenga. Det eneste som gjenstår er at han skal på en ny legesjekk i Tyskland så vi er sikre på at han kan spille for oss hele veien. Men jeg tror ikke det blir noe problem. Han har trent med oss nå og gjort det veldig bra, sier Kjær til TV 2 Sporten, og legger til:

– Det er 99,9 prosent sikkert at han spiller for Vålerenga ut sesongen

Asks retur til Vålerenga ble gjort mulig av velvillighet fra klubbens sponsorer. Vålerenga har strammet inn økonomien de siste sesongene, og hadde ikke rom for å betale Asks lønn i sitt lønnsbudsjett.

– Ikke opplevd lignende
Derfor tok klubbens sponsorer initiativ til en epostkampanje. Flere har sagt seg villige til å bidra med femsifrede beløp. Den støtten var helt avgjørende, forteller Kjær.

– Sponsorene tok initiativ selv og dro i gang en kronerulling. De lykkes med det og vi belaster ikke budsjettet når vi henter spilleren. Det er fantastisk. Jeg har ikke opplevd lignende på 14 år i Vålerenga.

Kjær røper at også Ask selv har vært villig til å ofre noe for å bli VIF-spiller igjen.

– Det var flere klubber somn har vært ute etter han. Jeg vet at Lørenskog tilbød Morten mye mer penger enn det vi klarte, men det han har spilt her før og at han tror at vi er et sterkere lag, gjorde at han valgte VIF, hevder Kjær.

– Blir den beste i ligaen
Vålerenga har 18 poeng opp til Sparta Sarpsborg på tabellen og har gitt opp å vinne grunnspillet. Med Morten Ask på plass vokser imidlertid klubbens håp om å gå til topps i sluttspillet.

– Morten er jo en av landets desidert beste sentere, og spilt i store klubber i Finland, Sverige og Tyskland de ti siste årene. Han er en klippe på landslaget, og en viktig årsak til at Norge har gjort det så utrolig bra de siste årene. Så når han debutrerer for oss er han sannsynligvis den beste senteren i Norge resten av sesongen, skryter VIF-direktøren.

– Vår målsetting i et sluttspill er alltid å vinne den siste kampen i sluttspillet, legger han til.

– Ikke en gjesteopptreden
Kjær forteller at Ask først og fremst skal spille i Vålerenga ut denne sesongen, og at det ligger i kortene at han vil ut igjen til en større liga.

– Han er et «hot» navn ute i Eurpopa, men vi vil jobbe for at han skal avslutte karrieren i Vålerenga kombinert med en sivil jobb. Spørsmålet er ikke om det skjer, men når det skjer. Så dette blir ikke bare en gjesteopptreden.