Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble det kjent at Susanne Sundfør trakk seg fra nominasjonen til årets kvinnelige artist under «Spellemann».

I en pressemelding til styret i Spellemann AS skriver Sundfør at hun ønsker at ethvert samfunn skal ha en tilnærmelse og forhold til kunst som ikke innebærer et kjønnsperspektiv.

Reaksjonene har haglet i etterkant, og flere norske kjendiser har latterliggjort Sundsførs avgjørelse.

I dag ble kjent at også Egil Hegerberg fra «Bare Egil-band» også trekker seg fra nominasjonen til prisen for årets teksforfatter.

Musikkekspert Tor Milde vil ikke uttale seg om hva mener om selve saken, men mener prisen for årets kvinnelige artist nå blir mottat med bismak av den som vinner den.

– Hadde vunnet soleklart

– Det er klart at prisen er redusert. Susanne Sundfør hadde vunnet den soleklart. Hun er femten ganger bedre enn alle de tre andre nominerte til sammen, sier Milde og fortsetter:

– Det er klart at det er litt kjedelig for de andre, men det er garantert at verken Christel Alsos, Ingrid Olava eller Ida Maria hadde blitt ropt opp som vinner om Susanne Sundfør fortsatt hadde vært nominert, sier Milde til «God kveld Norge».

Han mener Sundfør er storfavoritt til å ta hjem den gjeveste prisen av dem alle, Årets Spellemann.

(artikkelen fortsetter under bildet)

susanne (Foto: Lien, Kyrre)

– Ikke overrasket

Milde ble ikke overrasket da han hørte at Sundfør hadde valgt å trekke seg.

Han hadde nemlig forventet det.

– I lys av hva hun sa du hun mottok pris i 2007 er det helt greit at hun gjorde det, og jeg vil si at det er helt riktig. Om jeg er enig med henne eller ikke, vil jeg ikke si, sier Milde.

Han mener plateselskapet må ta på seg skylden her.

– Det er Sundførs plateselskap som melder inn sine egne artistene til Spellemann-komiteen. De burde ha snakket med henne før de meldte henne inn i kategorien for årets kvinnelige artist, sier musikkeksperten.

Fortsatt stas å vinne

Selv om nå både Susanne Sundfør og Egil Hegerberg har valgt å trekke seg fra Spellemann-nominasjonen, mener Milde fortsatt at prisutdelingen henger høyt i artist-Norge.

– Artistene synes fortsatt det er stas med pris. Susanne Sundfør er nominert i to andre kategorier, og det faktum at hun ikke har valgt å trekke seg fra de, viser vel at prisen fortsatt betyr mye, avslutter han.