ULVEFARE: I Sibir frykter fok nå at en kjempeflokk skal begynne å angripe mennesker. Illustrasjonsfoto. (Foto: colourbox.com/colourbox.com)
ULVEFARE: I Sibir frykter fok nå at en kjempeflokk skal begynne å angripe mennesker. Illustrasjonsfoto. (Foto: colourbox.com/colourbox.com)

– 30 hester drept av ulv

Nå har jegere i Sibir startet jakten på en kjempemessig ulveflokk.

Rundt 400 ulver skal ha slått seg sammen i republikken Sokha i Sibir i Russland for å jakte hjort og hester. Rundt 30 hester har blitt drept av ulver de siste dagene, ifølge russiske medier.

Lokalbefolkningen frykter at ulvene skal gå løs på folk.

Vil bruke helikopter

– Vi har samlet 24 jaktlag som skal patruljere nabolagene på snøskutere. Vi setter også opp feller. Det er imidlertid ulovlig å bruke gift mot ulver, sier en talsmann for administrasjonen i Verhnoyarsky-regionen til nyhetsbyåret Interfax.

Når det blir nok dagslys, vil man også starte ulvejakt fra helikopter.

Matmangel

Det er uvanlig at ulver samler seg i så store flokker og jakter på så store dyr som hester. Bestanden av deres vanlige byttedyr, kanin, har imidlertid sunket kraftig i år. Dermed har ulvene måttet endre matvanene.

Zoologen Vladimir Bologov mener imidlertid at ulvefaren kan være overdrevet.

Skuddpremie

– Dette hender blant jegere som vil ha inn litt ekstra penger under påskudd av å kjempe mot ulver, sier Bologov til rt.com.

Myndighetene har utlovet en skuddpremie på rundt 2000 kroner per dyr.