sverre (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)
sverre (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)

Chess: – Du er nummer 65 i køen

– Det er galskap. Vi har aldri opplevd lignende før, innrømmer Chess.

Flertallet har antageligvis opplevd lang ventetid når de ringer kundeservice, men enkelte teleselskapers kundeservice svarer bedre til denne myten enn andre.

TV 2 hjelper deg har tidligere laget en sak på kundeservice-kostnadene. Nå har vi gjort en sjekk på hvor langt tid det tar å komme igjennom til en kundebehandler i de ulike telefonselskapene. Vi har ringt tre teleselskaper tre ganger, på ulike tider av dagen.

Les saken her: Du må betale for å vente på kundeservice

Galskap, sier Chess

Chess viste seg å ha den desidert lengste svartiden. Da vi ringte en tidlig mandagskveld, fikk vi beskjed om at vi var nummer 65 i kø.

– Det er helt galskap. Pågangen har forsterket seg kraftig nå i januar. Vi har aldri opplevd lignende før, og standarden skal selvsagt ikke være slik i fremtiden, sier Jarle Alvær, markedsdirektør i Chess.

Samtalen vi hadde med Chess` kundeservice ble brutt etter en time, men hadde køen sneket seg avgårde i samme tempo, kunne det tatt rundt to timer før vi hadde nådd frem til en kundebehandler.

– Dette er langt fra den servicekvaliteten som vi ønsker å ha. Det har vært slik siden rundt nyttår, og vi jobber på spreng med å styrke svartiden. Det er en kjempe utfordring, forteller Alvær.

Les også: Denne 17-åringen kan ha spart deg for masse penger

Langt fra mål-tiden

Målet til Chess er å kunne besvare 72 prosent av alle samtalene til kundeservice på under ett minutt. For øyeblikket er de langt unna.

– Vi stepper opp kundeservicebemanningen på kort sikt, så regner vi med at det vil stabilisere seg i løpet av februar. Vi har normalt sett ikke så lang ventetid, og vi har noen helt andre mål, sier Alvær til TV 2 hjelper deg.

Telefonselskapet har hatt en økning i henvendelser på mellom 80 og 90 prosent de første to ukene i år, noe som er hovedgrunnen til den lange ventetiden.

– Den opplevelsen vi ønsker våre kunder skal ha når de kommer til oss beklager vi at vi ikke klarer å tilfredsstille nå, sier Alvær.

Les også: Hilde (23) klagde på SATS - det lønte seg

Under minuttet

Best ut i vår tidssjekk kommer Talkmore. Samtlige ganger vi ringte, var det kun snakk om sekunder før vi fikk snakke med en kundebehandler.

– Vi er opptatt av at kombinasjonen pris og kvalitet lever opp til kundens forventninger. Derfor har vi nylig tatt et grep om kundesenteret, noe som har medført både bedre og raskere hjelp for kundene, sier daglig leder i Talkmore, Pål Barth Nilsen.

Også Netcom og Tele2 kom godt ut i tidstesten vår. Hele to av tre ganger, var svartiden på under et minutt hos Netcom sitt kundesenter.

Unngå ettermiddagen

Det kan virke som folk kaster seg over telefonen når de kommer hjem fra jobb. Ifølge vår test, er det lengst ventetid seint på ettermiddagen

Ønsker du å komme fortest mulig igjennom kan det være lurt å slå på tråden rundt midt på dagen.

Formiddag

Midt på dagen

Ettermiddag/kveld

Telenor

00:50

06:30

03:32

Netcom

06:25

00:20

00:55

Tele2

01:30

01:06

01:10

Chess

21:00

10:40

(Samtale brutt etter en time)

OneCall

13:30

06:50

26:00

Talkmore

00:35

00:40

00:35

Djuice

00:40

04:30

01:30

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter