Jose Mourinho (Foto: Jorge Guerrero/Afp)
Jose Mourinho (Foto: Jorge Guerrero/Afp)

– Mourinho vil forlate Real til sommeren

En krangel med Reals sportsdirektør kan fremskynde en retur til Premier League.

José Mourinho skal være klar for å forlate Real Madrid til sommeren ifølge mirror.co.uk. Dermed lukter det en retur til Premier League for portugiseren.

Mourinho skal være dypt uenig i sportsdirektør Jorge Valdanos transferpolitikk og krangelen kan sørge for en tidlig exit fra Santiago Bernabeu.

Han er oppgitt fordi han regner med å måtte klare seg uten skadde Gonzalo Higuain resten av sesongen. Den tidligere Chelsea- og Inter-sjefen krever å få inn en erstatter i januar.

Ville hente van Nistelrooy
Rådgiverne til «The Special One» skal ha lekket at treneren vil forlate Madrid i juni og at Manchester United, Manchester City og Liverpool er aktuelle klubber.

Han ønsket å hente Fernando Llorente fra Athletic Bilbao eller landsmannen Hugo Almeida fra Werder Bremen. Men Almeida har forlatt Tyskland og spiller nå for Besiktas i Tyrkia. Mourinho skal også ha forsøkt å overtale Hamburgs Ruud van Nistelrooy til å returnere til Real.

Jose Mourinho (Foto: Victor R. Caivano/Ap)
Jose Mourinho (Foto: Victor R. Caivano/Ap)

– Jeg er en dinosaur
Mourinho fikk kritikk av Valdano etter at han tok ut Karim Benzema da Real spilte 1-1 mot Almería og havnet fire poeng bak Barcelona. Sportsdirektøren likte dårlig at treneren tok ut den eneste spissen mot slutten av kampen.

– Jeg er ikke den rette å snakke med om angripere. Det snakket jeg om før sesongen da jeg sa at vi trengte mer enn to. Det sa jeg også i november da vi visste at det ville ta tid med Higuain. Så jeg skal ikke si noe. Dere kan snakke med de som sender meg beskjeder. Jeg har kommet dit jeg er fordi jeg har tenkt på meg selv. Jeg er for gammel til å bry meg om de som snakker til meg gjennom avisene. Jeg er en dinosaur og bryr meg ikke om det. Jeg tar mine avgjørelser og hvis jeg har spørsmål, spør jeg de jeg samarbeider med, sier Mourinho.

Erstatter han Sir Alex?
Da Mourinho ble spurt om det var ment som kritikk mot Valdano og president Florentino Perez svarte han:

– Dere ser spøkelser og terror i alt jeg sier.

Men ifølge Mirror har Valdanos offentlige kritikk ført til store interne problemer som har fått Mourinho til å vurdere sin fremtid i klubben.

Mourinho sa like før jul at han ville tilbake til Premier League etter oppholdet i Spania. Ryktene sier at portugiseren skal erstatte Sir Alex Ferguson i Manchester United. Så gjenstår det å se når Fergie gir seg.

Jose Mourinho og Alex Ferguson (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)
Jose Mourinho og Alex Ferguson (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)