Lotteritilsynet og kulturministeren er kritiske til et nytt lottospill som lokker nordmenn med 200 millioner kroner i toppgevinst.

«Eurolotto» skal vises i en reklamepause på Viasat 4 i kveld.

Med en daglig jackpot på svimlende 25 millioner euro, er det åpnet for den største gevinsten i et norsk lotterispill noensinne. Men spillerne konkurrerer med andre i hele Europa.

– Vi har lagt lista veldig høyt for å konkurrere med spill i hele Europa, inklusive Norsk Tipping, sier Morten Klein, hovedpersonen bak Eurolotto.

TV 2-Katarina fronter spillet

Lotto-programmet frontes av Katarina Flatland, som har vært programleder på TV 2 for blant annet «Sommerspillet» sammen med Sturla Berg-Johansen og ungdomsprogrammet «Waschera».

Flatland er selskapets ansikt utad.

Går i pappas fotspor

Katarina, datter av den tidligere «Casino»-kongen Hallvard Flatland, går dermed i sin fars fotspor med koplingen til pengespill.

«Eurolotto» skal ifølge VG kjøre programmet fra et studio på Malta. Dette for å unngå norsk lovverk.

Direktør Atle Hamar i Lotteri- og stiftelsestilsynet ser på det nye spillet som ulovlig så lenge det tilbys norske kunder.

– Jeg anbefaler norske kunder å holde seg langt unna, sier han til avisen.

Kulturministeren: – Bidrar til å undergrave

Etter norsk lov er det ikke mulig å tilby store tallspill fra andre aktører en Norsk Tipping, som har nasjonalt monopol.

Direktøren emner det er uheldig at pengespill bruker bakveien med å ha base i utlandet for å komme inn i Norge. Han hevder tilsynet får en rekke klager fra nordmenn som ikke får premiene de har vunnet fra utenlandske pengespill.

Også kulturminister Anniken Huitfeldt er negativ til det nye pengespillet på Viasat 4.

– Spill som Eurolotto bidrar til å undergrave de hensynene som er viktige i den norske spillpolitikken.