Lance Armstrong (Foto: Mark Gunter/Afp)
Lance Armstrong (Foto: Mark Gunter/Afp)

Mads Kaggestad tror Armstrong kan bli tiltalt

– Om bare noen få av avsløringene er sanne så er det skandale, sier TV 2s sykkelekspert.

Se intervju med Kaggestad i videovinduet øverst i saken

Det store samtaleemnet i sykkelverdenen onsdag er de nye dopinganklagene mot Lance Armstrong.

Kan ende i retten
I en lang artikkel i det velrenomerte tidsskriftet Sports Illustrated hevdes det at Armstrong fortsatt hadde forbindelse med dopinglegen Michele Ferrari så sent som i 2009. Og at etterforskningen som pågår mot sykkelstjernen i USA kan resultere i en rettssak mot Radio Shack-syklisten, som har vunnet Tour de France sju ganger.

Les også: Sports Illustrated med nye anklager mot Armstrong

TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, ser ikke bort i fra at Armstrong kan bli tiltalt.

– Med disse avsløringene som kommer nå begynner det å bli så mange at vi snart kan sette opp punkter på en hel A4-side. Om bare noen få av de er sanne så er det skandale, sier Kaggestad til TV 2 Sporten.

– Veldig spesiell sak
Sports Illustrated lister opp fem sentrale punkter i som de føderale etterforskerne mener beviser at Armstrong og U.S. Postal-laget drev med organisert doping mellom 1999 og 2004.

– Denne saken er veldig spesiell og veldig stor. Han har amerikanske myndigheter som etterforsker ham. De bruker harde etterforskningsmetoder for å komme til bunns i denne saken her. Denne storjuryen som de skal gjennom de legger ingenting i mellom. De sier til vitnene som kommer inn at lyver du nå så burer vi deg inne. Armstrong er under kjempehardt press og jeg tror ikke han er så veldig konsentrert om syklingen i Tour Down Under. Jeg tror han er glad for at Robbie McEwen har kommet inn på laget og tar kanskje litt av oppmerksomheten vekk Armstrong. Jeg tror i hvert fall sponsoren Radio Shack er glad for det.

39-åringen avslutter sykkelkarrieren i det pågående rittet i Australia.