sigrid2 (Foto: TV 2)
sigrid2 (Foto: TV 2)

Premiere: Tett på livet og døden i «Livet på vent»

Det står 289 personer på venteliste for organtransplantasjon. Sigrid er en av dem. Det er avgjørende at hun får nye lunger i tide.

«Livet på vent» er en dokumentarserie som utspiller seg på Klinikk for spesialisert medisin og kirurgi, avdeling for organtransplantasjon og thoraxkirurgisk avdeling, på en landets mest spennende arbeidsplasser; Rikshospitalet.

Rikshospitalet er en del av Oslo universitetssykehus.

rune_220
rune_220

Møter menneskene som venter

Serien består av åtte programmer og TV-seerne får stifte bekjentskap med koordinatorer, kirurger og helsepersonell som hver dag arbeider tett på både livet og døden. Ikke minst får vi møte mennesker som venter på nye organer.

Vi får oppleve hva det innebærer å være «bundet» til en mobiltelefon. Hvordan ventetiden går og redselen er for at ingen organer er tilgjengelig før det er for sent.

Dør hvis hun ikke får nye lunger

Vi får også være med på det medisinske mirakelet det er når mennesker får helt nye organer - og et helt nytt liv.

I det første programmet møter vi Sigrid fra Frogner i Oslo, og Rune fra Gjerdrum. Rune trenger en ny nyre, og han venter på telefon fra Rikshospitalet hver dag. Sigrid har vært syk hele livet og har redusert lungekapasitet. Det er helt avgjørende at hun får nye lunger.

Se hvordan det går med Rune og Sigrid i premieren av «Livet på vent» onsdag 26. januar klokken 21.45!

Les mer om organdonasjon på nettsidene til Stiftelsen Organdonasjon