Langhus-gutten Etzaz Hussain (17) vender tilbake til Norge og Vålerenga etter to år i Manchester Untied.

Hussain, som fyller 18 år i slutten av januar, har spilt på Manchester Uniteds rekruttlag de siste to årene, men er nå svært nær en overgang til Vålerenga.

– Vålerenga et naturlig valg
Unggutten spilte andre omgang da Vålerenga tapte 1-4 for HamKam i en treningskamp tirsdag.

Hussain forteller at han kommer til å signere en 2,5-årskontrakt med VIF.

– Jeg ville hjem og da var VIF et naturlig valg siden jeg er fra Oslo-området. Reservelaget (til Manchester United, journ.anm.) og Tippeligaen er cirka samme standard. VIF har noe spennende på gang og jeg ville hjem. Så når VIF kom på banen, var valget enkelt, sier Hussain til TV 2 Sporten.

Se intervju med Hussain i videovinduet øverst.

– Enig med United
Vålerenga skriver på sin vif-fotball.no at de er i dialog med Manchester United om en overgang, men at spilleren formelt fortsatt er Uniteds eiendom. Trener Martin Andresen, sier imidlertid at klubben er enig med United om overgangen.

– Vi er enig med United, vi er enig med Etzaz, men avtaleskrivingen er ikke klart. Vi regner med og håper på at det går i orden, sier han.

Andresen er glad for å få Hussain til klubben.

– Det er naturlig at han havner her. Dessverre ble han hentet av United og der har han vært en stund. Nå kommer han dit han hører hjemme, sier han til TV 2 Sporten.

Aktuell for A-laget
– Vil han være med i A-lagsdiskusjonen?

– Han er på grensen mellom rekruttlaget og A-laget, så han er en potensiell A-lagsspiller på sikt.

Hussain hospiterte med Vålerenga under Junior Elite Turneringen (JET) på Hamar i 2008 og imponerte stort. Ikke lenge etter ble han hentet til den engelske storklubben.

Se intervju med Andresen om signeringen: