ballangen_ferdig (Foto: TV 2)
ballangen_ferdig (Foto: TV 2)

Hver femte person i Ballangen er uføretrygdet

Mens hver femte person er uføretrygdet i Ballangen kommune finnes det knapt uføretrygdede i Hemsedal.

Oversikten over antall uføretrygdede i aldersgruppen 18-67 år i norske kommuner avslører store forskjeller. Verst ut kommer Ballangen kommune i Nordland. Med 22,6 prosent uføretrygdede topper de statistikken.

Sjekk din kommune her

Men Ballangen er ikke alene på toppen som nordnorsk kommune. Hele ti av de øverste plassene går til kommuner i Nordland og Troms. Første kommune fra en annen landsdel er Åmli kommune i Aust-Agder.

Best i Hemsedal

Landets laveste uføreandel finner vi i Hemsedal kommune. Skibygda i Buskerud kan nemlig skryte av å ha en andel på bare 3,8 prosent uføretrygdede. Langt under landsgjennomsnittet på 9,5 prosent.

«Sølvmedaljen» i denne sammenhengen går til Sandøy kommune i Møre og Romsdal. Øykommunen med sine 1320 innbyggere kaprer andreplassen med en uføreandel på bare 4,2 prosent. Tredjeplassen får Bykle kommune i Aust-Agder med 4,5 prosent.

Les også: Hemsedal er Norges friskeste kommune

Oslo og Nordland i hver sin ende

Oslo har den laveste uføreandelen av landets fylker med sine 5,8 prosent. Akershus kommer på en andre plass med 7 prosent. På de neste plassene følger Rogaland og Hordaland tett med henholdsvis 7,2 og 7,8 prosent.

Det verste fylket totalt sett er Nordland fylke. Ikke bare har de den verste kommunen, men med 12,7 prosent uføretrygdede bunner de også tabellen. Trøsten får være at Aust-Agder følger tett etter med 12,3.