Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De lånte bort leiligheten til en rumensk tigger da de reiste på ferie til Sør-Amerika i julen. Paret fylte opp kjøleskapet og overleverte nøkkelen til den rumenske tiggeren, Ioan, til tross for enkelte advarsler.

Ryddet og vasket

Ideen fikk det reisevante paret etter selv å ha møtt gjestfrihet over hele verden.

– Vi har bodd i slumområder i Afrika, der folk virkelig har gitt. De har veldig lite, men spanderer det de har, forteller Grønnvoll til TV 2 Nyhetene.

Paret var spente på hvordan det var gått med deres egen leilighet. Men vel inne i stuen ble det klart at det var ingen grunn til bekymring.

– Så ryddig er det ikke en gang når vi bor her, utbryter Grønnvoll.

Tømte kjøleskapet

Tiggeren har også tatt god bruk av gjestfriheten. For i det tidligere så velfylte fryseren, er det nå helt tomt.

– Her var det fullt før jul. Han har hvertfall spist i jula, det er det ingen tvil om, sier Grønnvoll mens han inspiserer kjøleskapet.

Belandria er imponert over Ioans ryddighet.

– Her er det kjemperyddig og rent.

– Er det sånn dere har det vanligvis?

– Nei, sier hun og ler.

Rørt til tårer

Ikke bare er det renere enn vanlig. Den rumenske gjesten har også kjøpt inn nye tepper, julepynt og blomster.

– Det å hjelpe noen er bare positivt. Jeg hadde veldig gode følelser på julaften og nyttårsaften. Når jeg kommer tilbake og ser dette, gir det meg også en veldig god følelse.

– Han har så lite, men gir så mye. Det rører meg, sier Belandria med gråten i halsen.

– Det var luksus

På gaten i Tromsø sentrum har Joan stilt seg tilbake på plass med koppen sin. Grønnvoll fikk en god klem da han oppsøkte ham tirsdag.

– Jeg har ikke nok ord til å uttrykke min takknemlighet. Han er et veldig veldig bra menneske, sier Ioan til TV 2 Nyhetene.

Han har brukt over en halv rumensk månedslønn på å kjøpe gaver til Knut. Enn så lenge har han fått lov til å bo hos en annen bekjent.

– Det er dårligere nå, men der var det luksus. Det spiller ingen rolle. Jeg takker han. Han har allerede gjort alt for mye for meg, sier han.