Magnus Wolff Eikrem og Ole Gunnar Solskjær. (Foto: TV 2/)
Magnus Wolff Eikrem og Ole Gunnar Solskjær. (Foto: TV 2/)

Solskjær presenterte tre spillerkjøp

Ole Gunnar Solskjær har styrket Molde-troppen med tre nye ansikter.

SE PRESSKONFERANSEN FRA AKER STADION I OPPTAK I VIDEOVINDUET ØVERST!

Aker Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Både Magnus Eikrem, Davy Claude Angan og Joshua Gatt deltok da Molde startet sin første trening under Solskjær onsdag formiddag.

LES OGSÅ: Angan, Eikrem og Gatt trente med Molde
LES OGSÅ: ...og Molde er enige med Viking om å kjøpe Børre Steenslid

- Manchester United har fått førsterett til å kjøpe ham tilbake. Førsteretten skal dem ha. Men nå skal Magnus spille godt her, så får vi se om han blir hentet tilbake på sikt.

På en pressekonferanse noen timer senere ble Solskjærs tre første Molde-kjøp presentert.

Eikrem har signert en treårskontrakt, Angan for fire år og Gatt har satt navnetrekket sitt på en treårsavtale.

- Ja, det har vært mye mas og spørsmål om nye spillere inn. Nå har Magnus signert, Joshua har signert og Angan har signert. Jeg er veldig glad for å kunne presentere disse tre som MFK-spillere, sier Solskjær.

- Har hentet vinnertyper
Han beskriver sine tre nye spillerkjøp slik:

Magnus Wolff Eikrem:
- Jeg er veldig glad for at Magnus kommer hjem. Jeg har kjent Magnus siden han var 12. Da sjefen (Ferguson) var villig til å la han gå og starte opp karrieren i Molde for å spille førstelagsfotball, var jeg ikke sen med å slå til, sier Solskjær.

- Manchester United har fått førsterett til å kjøpe ham tilbake. Førsteretten skal dem ha. Men nå skal Magnus spille godt her, så får vi se om han blir hentet tilbake på sikt.

Joshua Gatt:
- Joshua er fra Michigan, USA. Jeg så ham i november og ble imponert med en gang. Han er en spiller for fremtiden. Han kan spille både ving og angrep, er veldig sterk i bevegelsene og er mentalt fantastisk sterk. Vi har fått inn et vinnerhode. Han var i Østerrike i seks måneder og tok steget der så raskt at han ville videre i karrieren sin, konstaterer Solskjær.

David Claude Angan:
- David Angan har vi sett alle sammen i Norge. Han er en veldig spennende spiller. Han var en av de første vi diskuterte at vi ville ha inn. Han minner meg litt om Mame Biram Diouf, og Angan blir garantert en god spiller for oss i Molde, forteller Solskjær.

KLAR FOR MOLDE: Amerikaneren Joshua Gat (th) og Davy Claude Angan (tv) under sin første trening med Molde fotballklubb. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Steenslid snart klar
Solskjær bekrefter overfor TV 2 Sporten at Børre Steenslid snart også er klar for Molde.

- Vi er ikke enige med Steenslid, men vi er enige med Viking om at vi kan snakke med ham. Jeg kan bekrefte at vi er enig med Østenstad om overgangen.

- Er du nå forsynt med nye spillere?

- Nå mener jeg at troppen som starter sesongen er klar, om vi får inn Børre, svarer han.

Solskjær sa også at han fremdeles har penger igjen til fremtidige spillerkjøp.

- Magnus er en blanding av Petter Rudi og Berg Hestad og et skikkelig vinnerhode.

- En blanding av Rudi og Hestad
Magnus Wolff Eikrem røper at han vraket tilbud fra andre klubber for å signere for Molde.

- Da Ole kom tilbake var det ikke tvil. Ole spurte om jeg ville hit. Jeg kunne reist andre plasser, men da Molde kom på banen var det aldri tvil, sier Eikrem, som har signert på en treårskontrakt på «Røkkeløkka».

- Magnus er en blanding av Petter Rudi og Berg Hestad og et skikkelig vinnerhode. Jeg er glad for å ha fått ham hit, kontrer Solskjær.

Joshua Gatt og Angan gleder seg til å vise seg frem i Molde-drakten.

- Vi ønsker å bidra her og utvikle oss som spillere, sier de nærmest i kor.

- Vil kjempe om gull på sikt
Solskjær understreker at målet ikke er gull i 100-årsjubileumet.

- Vi kan ikke si at vi skal vinne serien. Men vi vil kjempe med Rosenborg og Vålerenga neste år. I løpet av min tid her så er jeg ganske sikker på at vi skal utfordre dem. Mesterliga-spill har vi hatt her før, og møtt Real Madrid. Men da var ikke jeg her. Vi må imidlertid jobbe steg for steg, både på treningsfeltet og i kamper. Jeg vil ha spillere som har tro på at det går, sier han.

NYE SPILLERE: Ole Gunnar Solskjær sammen med nyanskaffelsen Davy Claude Angan (th) under sin første trening som Manager i Molde fotballklubb. Laget trente inne i Akerhallen i Molde onsdag formiddag. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Larsen på vei til Stabæk
Foreløpig er det kun Jan Kjell Larsen som er på vei bort fra Molde nå som tre nye spillerne er hentet inn.

- Han er på vei til Stabæk. Men vi vil utvikle spillere slik at de kan bli gode nok for Manchester United, Real Madrid og Barcelona. Vi har mange spillere her med potensial til å spille i toppklubber i Europa, beskriver han.

- Og vi ønsker å utvikle landslagsspillere her. Vi ønsker at flere kan bli landslagsaktuelle i løpet av sesongen, konkluderer Solskjær.

Molde offentliggjorte tirsdag at den styrtrike forretningsmannen Bjørn Rune Gjelsten kommer inn som investor på spillerkjøp-siden. I første omgang spyttet Gjelsten inn 20 millioner kroner til nye spillere, men avtalen er langsiktig og beløpet kan øke betraktelig i løpet av de neste sesongene.