kulturkalender des 4_31
kulturkalender des 4_31

Skal du ut å reise: Her er åtte begivenheter du bør få med deg

Verden feirer mye i 2011. Se hva du kan oppleve i året som kommer.

Tallinn – europeisk kulturhovedstad

Den estiske hovedstaden overtar stafettpinnen som europeisk kulturhovedstad i 2011, og stapper året til randen med festivaler, utstillinger, konserter og overraskelser.
www.tallinn2011.ee

LAST NED GRATIS GUIDE TIL TALLINN

Les også: Kjøper sol og sommer for en milliard i januar

Italia 150 år

Roma. (Foto: COLOURBOX)
Roma. (Foto: COLOURBOX)
I 2011 er det 150 år siden Italia ble samlet til ett rike, og begivenheten markeres behørig med kulturelle, kulinariske, sportslige og politiske evenementer gjennom hele året. Alle store byer har sine egne program, som du kan holde deg oppdatert på via nettadressen nedenfor.
italia2011.it

Les også: 3x3 tips til Parma

Les også: Ti reisetrender som vil prege 2011

Jussi Björling 100 år

Den store svenske tenoren ville fyllt 100 år 2. februar 2011, noe som markeres med konserter, utstillinger og konferanser rundt om i verden. På hjemmesiden til Jussi Bjørling-museet i Borlänge finner du en oversikt over planlagte evenementer.
www.borlange.se

Les også: På kjøl gjennom Sverige

Ski-VM i Oslo

23. februar til 6. mars blir det arrangert 21 øvelser innen langrenn, kombinert og hopp i Oslo, og det ventes 650 utøvere fra 60 nasjoner til byen. Det sportslige rammes inn av et omfattende kulturprogram, som blant annet inkluderer daglige sceneshow i forbindelse med medaljeseremoniene på Universitetsplassen i sentrum og en Edvard Munch-inspirert isskulpturutstilling på Karl Johans gate.
www.oslo2011.no

Les også: I filmens rike – Oslo

Ronald Reagan 100 år

Ronald Wilson Reagan ble født 6. februar 1911, og hundreårsdagen blir selvsagt grundig markert i USA. En del av arrangementene er kun for fiff og spesielt inviterte, men det blir også utstillinger, parader og annet for allmennheten. Blant annet vil det i Dixon, Illinois bli arrangert en jelly bean-tellekonkurranse for barn, som en hyllest til eks-presidentens favorittgodteri... www.reagancentennial.com

One World i Seattle

Dette multikulturelle prosjektet jobber for bedre forhold mellom USA og den muslimske verden gjennom en rekke kulturelle, sportslige og faglige arrangement gjennom året. www.oneworld2011.org

Les også: Hit vil vi i 2011

Franz Liszt 200 år

Tohundreårsjubileet til den ungarske komponisten Franz Liszt markeres flere steder, men ekstra kraftig i den tyske delrepublikken Thuringia, der Liszt slo seg ned i 1848. Her varsles det om rundt 200 konserter, samt utstillinger og andre evenementer til jubilantens ære. De viktigste arrangementene vil gå av stabelen under festivalen «Überlisztet?» 18. juni til 9. juli.
www.liszt-2011.com

Bell Rock Lighthouse 200 år

En 10 000 kilometer lang værutsatt kystlinje med utallige øyer og skjær har gjort skottene ekstra glade i fyrtårnene sine. 200 årsjubileet til Bell Rock Lighthouse utenfor Angus markeres derfor behørig med blant annet utstillingen «Shining Lights» på nasjonalmuseet i Edinburgh. www.bellrock.org.uk

Les også: Pubrunde i Dublin

Presenteres i samarbeid med Reiser & ferie.