Roy Hodgson (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Roy Hodgson (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

Hodgson er ferdig i Liverpool

Enig med klubben om å avslutte arbeidsforholdet. Kenny Dalglish overtar for resten av sesongen.

Se reportasje i videovinduet øverst i saken

Liverpool melder via sine nettsider at Roy Hodgson er ferdig som manager i klubben.

Partene har kommet til enighet om å avslutte arbeidsforholdet.

– Vi er takknemlige for Roys innsats de siste seks månedene, men begge parter mente det var i klubbens beste interesse at han sluttet i sin stilling som manager. Vi ønsker ham alt godt for fremtiden, sier klubbeier John Henry.

– Et stort privilegium
Roy Hodgson sier farvel på følgende måte:

– Å bli spurt om å trene Liverpool var et stort privilegium. Alle managere vil være beæret over å lede en klubb med en slik utrolig historie, stolte tradisjoner og slike fantastiske supportere. Liverpool er en av de store klubbene i verden. Jeg har likevel opplevd de siste månedene som noen av de mest utfordrende i min karrière. Jeg er lei meg for at jeg ikke har klart å sette mitt preg på laget, at jeg ikke har fått tid til å hente inn spillere i dette overgangsvinduet, og til å få være med på gjenoppbyggingsprosessen i Liverpool. Denne klubben har noen store spillere i verdensklasse, som det har vært en fornøyelse å jobbe med, og jeg ønsker hele stallen alt godt for resten av sesongen. Jeg takker de som jeg har bygget opp et nært, profesjonelt forhold til i klubben for deres lojalitet og støtte gjennom disse tøffe tidene, og jeg vil til slutt selvfølgelig takke Liverpool-fansen; deres pasjon og hengivenhet til klubben vil føre Liverpool til topps igjen, heter det fra Hodgson i pressemeldingen.

Kenny Dalglish (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Kenny Dalglish (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

«King Kenny» overtar
Anfield-legenden Kenny Dalglish overtar for Hodgson, og skal i utgangspunktet sitte ut sesongen. Det blir hans første jobb som manager på over 10 år.

Dalglish spilte i Liverpool i 14 år, før han overtok som manager i 1986. Frem til han sluttet i 1991 på grunn av helsemessige årsaker, klarte skotten å vinne ligagull tre ganger som sjef for de røde.

Turen gikk videre til Blackburn og Newcastle, før han hadde sin foreløpig siste managerjobb i Celtic i 2000.

– Vi er utrolig fornøyde med at Kenny Dalglish har sagt seg villig til å steppe inn og lede laget i søndagens kamp i FA-cupen på Old Trafford, og for resten av sesongen. Kenny var ikke bare en legendarisk fotballspiller, han var den tredje av våre tre mest suksessfulle managere - tre giganter. Vi er ekstraordinært heldige og takknemlige for at han har bestemt seg for å overta midt i sesongen, sier klubbeier John Henry om ansettelsen.