Mia Skäringer som Anna, Felix Herngren som Alex, Johan Rheborg som Fredde och Josephine Bornebusch som Mickan.
 (Foto: Morgan Norman/Söderberg Agentur/TV4 )
Mia Skäringer som Anna, Felix Herngren som Alex, Johan Rheborg som Fredde och Josephine Bornebusch som Mickan. (Foto: Morgan Norman/Söderberg Agentur/TV4 )

Svensk suksess-serie på TV 2

Kan man være lykkelig uten kveldssol på altanen? Kan virkelig alt grilles?

Og hvorfor er det bare mor som synes det er ok å ha babyen i dobbeltsengen om natten?

Den svenske humorserien "Solsidan" skapte seer-rekorder da den gikk på TV4.

Serien handler først og fremst om de to parene Alex (Felix Herngren) og Anna (Mia Skäringer) samt Fredde (Johan Rheborg) og Mickan (Josephine Bornebusch).

Bestemte meninger

Alex og Anna har akkurat flytta hjem til Alex sitt barndomshjem. Anna føler seg som en fremmed fugl i dette borgerlige miljøet, men Alex gjør det han kan for at hun skal trives. Samtidig forsøker han å få tid til å være med sin gamle kompis, Fredde.

Fredde og Mickan kjører på med en rekke prosjekter og har svært bestemte meninger om hva som er rett og galt i livet i sin alminnelighet og "villalivet" i særdeleshet. Rundt disse to parene finnes det for øvrig familie, venner og naboer.

Forviklinger

Jakten på lykke, hverdagsproblemer og hets er noen av stikkordene for denne svenske serien. Her er mye som de fleste kan kjenne seg igjen i, situasjoner som kan skape stress og ulykke på den ene siden og en rekke forviklinger på den andre.

Hva gjør man når suppen er svidd og gjestene står i døren? Eller når svigermor kommer inn på fødestuen og forteller hvordan svigerdatteren skal oppføre seg når hun føder?

Se premieren på «Solsidan» på TV 2 lørdag kl. 19.30