MOT OVERSKUDD: LSK leder Per Mathisen har grunn til å smile. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
MOT OVERSKUDD: LSK leder Per Mathisen har grunn til å smile. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Lyn vil slå Lillestrøm konkurs

LSK fikk politimann på døren.

En politimann med konkursbegjæring i hånden troppet nylig opp på Åråsen.

– Ufint og rett og slett lite god forretningsskikk, smeller LSK-leder Per Mathisen til TV 2 Sporten.

Se reportasje øverst!

Full krig
Det har brutt ut noe i nærheten av full krig mellom Lillestrøm og konkursboet til Lyn. Bakgrunnen er signeringene av Mads Dahm og Tom Sadeh i fjor sommer. De to tidligere Lyn-spillerne ble fristilt da Lyn gikk konkurs. Men konkursboet til Lyn mener likevel at de har krav på utdanningskompensasjon for spillerne. Derfor krever de 450 000 kr av Lillestrøm, og manglende betaling har fått dem til å begjære LSK konkurs.

– Vi kommer ikke til å punge ut, og er klare til å la denne saken fortsette i rettssystemet opm nødvendig. Men det tror jeg konkursboet til Lyn er lite tjent med, siden de ikke har en sak, sier Per Mathisen.

Det synet deler ikke Lyn;

– Jeg syntes det er veldig rart at Lillestrøm kommer med dette nå. De har hele tiden visst om at de måtte betale utdanningskompensasjon hvis de valgte å signere disse to spillerne. Vi kommer garantert til å forfølge saken, sier bostyrer Erling Opdal til TV 2 Sporten.

Felles front mot Lyn
Kravet er på 450 000 kroner. Også tre andre norske klubber har fått lignende krav om utdanningskompensasjon for tidligere Lyn-spillere. Nå har klubbene gått sammen for å slåss mot Lyns konkursbo.

– Det blir feil når et konkursbo skal kreve utdanningskompensasjon som jo per definisjon skal gå til ny utdanning. Spillerne det er snakk om ville ikke fått en kontrakt hvis de også skulle hatt en pris på hodet sitt, avslutter Mathisen.

– Lillestrøm må ha dårlig hukommelse, men vi kommer ikke til å gi avkall på dette, følger Opdal opp.