Vi er ikke de eneste som har stusset over at SUV-tettheten er påfallende høy i byene - og gjerne mye lavere ute i mer grisgrendte strøk der man skulle tro det virkelig var behov for slike biler.

Men er det egentlig så enkelt?

Etter noen vintre med mye snø er vi tilbøyelige til å mene det motsatte: At det er i byene du virkelig trenger bil med høyere bakkeklaring og gjerne firehjulstrekk. Rett og slett for å komme deg fram - og å få parkert bilen din.

Kjøre forbi

Bildene over har vi fått fra Rune Løyning som jobber midt i Oslo sentrum. Han har det ikke helt enkelt akkurat nå:

- Nei, jeg er vant til å måtte bruke litt tid på å finne parkeringsplass og har vel innfunnet meg med det. Men når det har falt såpass mye snø som i det siste, blir det nesten helt umulig.

- Og gjett om det er frustrerende å finne ledige parkeringsplasser og så måtte kjøre forbi - fordi de er så elendig brøytet. Jeg har en BMW 3-serie og aldri i verden om jeg risikerer spoilere og støtfangere - og å sette meg fast - på "parkeringsplasser" som dette.

LES OGSÅ: Mistet førerkortet på parkeringsplass

Ikke tilfeldig...

- Har du inntrykk av at dette er et stort problem?

- Ja, absolutt! Min erfaring er at det knapt blir brøytet på veiene etter store snøfall, de bruker i alle fall utrolig lang tid på å rekke over. Og da kommer parkeringsplassene helt i siste rekke.

- Dermed blir det beintøft for oss som kjører "vanlige" biler. Legg bare merke til de to som står parkert på hver side av denne ledige plassen. En Honda CR-V og en Range Rover Sport. Det er nok ikke tilfeldig at det nesten bare er eiere av slike biler som våger å kjøre inn på plassene.

Kjøreglede

- Så nå vurderer du SUV du også?

- ¨He, he, tanken har slått meg, men kjøregleden en sportslig BMW gir om sommeren er viktigere enn å måtte velge bil ut ifra hvor dårlig brøytingen er i Oslo. Så jeg beholder nok bilen en stund til!

Vanskelig å parkere? Denne damen sliter virkelig!

Hvordan opplever du dette? Skriv i kommentarfeltet under: