Kia Carnival
Kia Carnival

Kia Carnival: Slaktes i kvalitetsundersøkelse

Den koreanske flerbruksbilen kommer oppsiktsvekkende dårlig ut.

Kia Carnival tilbyr en fin kombinasjon av plass, store, sterke dieselmotorer, fleksibilitet og ikke minst lav pris som veldig få kan matche i dette segmentet. Dermed blir Carnival en bruktbil som kan være attraktiv for mange familier.

Carnival er helt tydelig koreanernes svar på Chrysler Voyager, og de har også kopiert mange av Chryslerens gode egenskaper. Dessverre later den til å dele mange av de negative også. Voyager er ikke kjent for å være noen utpreget kvalitetsbil - en ny undersøkelse viser at det samme gjelder for Carnival.

Jumboplass i tre kategorier

I den ferske rapporten fra tyske TÜV får Carnival nemlig oppsiktsvekkende dårlige resultater.

Både i kategorien 2-3 år gamle biler, 4-5 år gamle biler og 6-7 år gamle biler, troner Kia Carnival på en soleklar jumboplass. TÜV er kjent for å være svært grundige i sine evalueringer. I kategorien 2-3 år gamle biler har Carnival faktisk nesten dobbelt så høy feilprosent som bilen på nest siste plass.

Det er resultatene etter det vi kjenner som "EU-kontroll" eller periodisk kjøretøykontroll (PKK) av nesten 7,3 millioner biler - foretatt i Tyskland - som gir grunnlaget for statistikken.

Det er en sjeldenhet bare i seg selv at at finnes asiatiske biler i bunn av en slik liste.

Sjekk også: Kias nyskapende familiebil


Kjenner oss ikke igjen

- Jo, vi kjenner til denne rapporten sier Mette Simonsen Sauge, som er informasjonssjef for Kia Norge.

- Men vi kjenner oss ikke igjen de dårlige testresultatene. Carnival er ingen stor modell for oss her i Norge, og de aller fleste Carnival vi har levert er varebiler med dieselmotor. Vi oppfatter at Carnival er en god og driftsikker bil. Hvilke modeller/utgaver som ligger til grunn for undersøkelsen kjenner vi ikke til, avslutter Sauge.

Apropos dårlig flerbruksbil - her er to gjengangere

Sjekke nøye

Etter det vi i Broom erfarer, er defekter på bremserør / slanger, eksosanlegg og oljelekkasje/ forbruk noen av problemene denne bilen sliter med i Tyskland.

Ellers kjenner vi til at håndbrekk-mekanismen kan være svak og at den elektriske antenna kan svikte. Så dette er ting du bør sjekke ekstra nøye dersom du likevel vurderer denne bilen.

Del med Facebook-vennene dine

Les mer om Carnival i Brooms bruktbilguide - klikk her:

kia_carnival_forfra.
kia_carnival_forfra.

Har du erfaringer med Carnival? Fortell i kommentarfeltet under: