Tøft   eller hva?!? Bilde fra www.youtube.com.
Tøft eller hva?!? Bilde fra www.youtube.com.

Tar du en utfordring - i Lego?

Når du ser denne videoen skjønner du at det er en stund siden du lekte med byggeklosser...

Vi som var barn på 70-tallet måtte dytte lekebilene våre frem og tilbake på gulvet selv.

Og vi gjorde det gjerne, for det eneste alternativet var "opptrekksbiler", og de beveget seg jo ikke slik vi ville i det hele tatt. Det å ha kontroll over virkelighetstro bevegelse var viktig.

Lego-revolusjon med strøm

Med Lego hadde man full kontroll. Og av de standardiserte klossene kunne man lage det utroligste, bare fantasien var god nok.

Det begynte så smått å bli mange spesial-klosser, og man kunne få ett og annet elektrisk eller batteridrevet Lego-sett helt på slutten av vår egen Lego-karriere. Og vi husker at vi syntes litt synd på den oppvoksende generasjon som ikke fikk så mye standard-klosser å boltre seg med, men måtte nøye seg med å bygge opp akkurat det som det var bilde av på esken, da vi til slutt mistet barndommen av syne i sladrespeilet.

Men generasjonen(e) som kom etter oss hadde andre krav. De ville konstruere mer avanserte ting med intern bevegelse, som taklet andre utfordringer enn et flatt stuegulv.

Og de ville ikke dytte selv.

Les også: Bygget V8-motor av Lego

For viderekomne

Det er lett å skjønne at verden har forandret seg når man ser slikt som dette. Videoen av den særdeles terrenggående farkosten "Stilzkin Indrik" - i hvertfall har vi forstått det dithen at det er selve farkosten som heter det - har fått godt voksne familiefedre til å løpe på loftet og hente Lego-klossene fra dengang da etter at den har blitt oppdaget av publikum på nettet.

Russisken vår er ikke det den burde ha vært, men vi oppfatter det som at den fire ganger beltedrevne, radiostyrte saken er bygget på frihånd. Av en både dyktig og humoristisk figur, formoder vi - ifølge en kommentar til filmen skal teksten på tønnene vi ser på sleden antyde at de inneholder bensin og Vodka...

Hvor mye tid det har tatt, eller hva det har kostet å planlegge og bygge den, har vi ikke funnet informasjon om. Uansett er det helt klart en dyktig konstruktør som står bak det hele. I videoen ser vi tidvis tre tilsynelatende like, orange farkoster, og i tillegg til selve terreng-egenskapene er man nødt til å imponeres over detaljer som lys både foran og bak. For ikke å glemme selve filmingen - det er første gang vi har sett et inboard-kamera fra en "bilkupé" som kun er befolket av knøttsmå Lego-figurer.

Tar du utfordringen?

Men moro er det nå lell. Og går du daglig og vasser i Lego-klosser som poden allerede har mistet interessen for etter at romjula er forbi, så er du herved utfordret.

Bare husk å sende oss en link til videoen når den er klar!

Noe helt annet: DENNE lekebilen glemmer vi aldri: