Foto: Audi
Foto: Audi

Ny RS4: Heftig Audi på vei

Men blir det V6 eller V8 under panseret?

Ryktene har lenge gått rundt hvorvidt Audi kommer til å lansere verstingversjon av dagens A4. Det har vært både ja og nei, kanskje og vet ikke. Det eneste som har vært klart, er at Audi ikke har bekreftet noen verdens ting.

Men det nyeste ryktet sier ifølge teknikensvarld.se noe helt annet: Nemlig at ny RS4 allerede er under utvikling!

Er morobiler nødvendig?

Men trengs egentlig en RS4? De er ikke akkurat politisk korrekte, de toppmotoriserte versjonene til livlige bilprodusenter som Audi, BMW og Mercedes. Høyt CO2-utslipp har de, alt for fort går de og alt for moro er det å kjøre dem.

Så har noen egentlig behov for en Audi RS4?

Nest-verstingen Audi S4 er både grom og rask, men hardcore-fansen blir neppe fornøyd før Audi tyner A4-konseptet til det ekstreme og lanserer en ny RS4. Tror vi. Og innerst inne i bilsjelen er vi i grunnen ganske enig.

Audi A4 som bruktbil? Les hva Brooms bilekspert mener om den

- Hadde ikke innsyn i saken

Så: Kommer da RS4 på markedet? Når? Og med hvilken motor?

Ryktet denne gang, stammer visstnok fra en Audi-boss som har pratet litt til nederlandske De Telegraaf. I følge denne Audi-sjefen skal RS4 komme innen to år.

I forhold til at RS-modellene pleier å komme sent i modellenes livssyklus, kan dette rime bra.

Den pratende sjefen avkrefter tidligere uttalelser om at det ikke blir noen RS4, og mener at personen som sa det ganske enkelt ikke hadde noe som helst innsyn i det pågående prosjektet.

V8 eller V6 biturbo?

Daniel kjører en rå Audi S4

Selv om ikke Audi offisielt har bekreftet at det kommer noen RS4, kan man jo spekulere litt rundt hvilken motorisering den vil få.

Gamle RS4 hadde som kjent V8 med 420 hestekrefter, og den nye må nødvendigvis være enda sprekere. Men det kan også oppnås med turbomatede V6-motorer. Vi er prinsipielt ikke tilhengere av downsizing for ekstrembiler, og håper Audi holder på V8-motoren.

Neste generasjon RS6 ryktes å få en vanvittig V8 på fire liter og biturbo med opp mot 600 hester. Denne motoren kan muligens få plass i en RS4, men da med lavere effekt enn storebroren.

Siden dette fortsatt bare er rykter, kan vi ikke si noe om når denne drømmen blir å se i levende live.

Hva ønsker du? At Audi følger downsizing-bølgen og går over til V6 på RS4? Eller holder på V8 som i dag? Bruk debattfeltet under

Audi A7 - nå er den i Norge: