Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over en periode på ett år hadde 50-åringen ubeskyttet sex flere med den 27 år gamle prostituerte mannen, til tross for at han var klar over at han var hiv-positiv, skriver ba.no.

– Vi mener tiltalte ikke har utvist nødvendig aktsomhet. Bærere av hiv-viruset har et stort ansvar når de velger å ha ubeskyttet sex, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til avisen.

Aksjonerte mot bordell

Politiet i Bergen gikk i april i år til aksjon mot Tropic Sauna og Solstudio, som over lengre tid hadde fungert som et homsebordell. 27-åringen var ansatt her, og det var også han som anmeldte forholdet.

Ifølge avisen nekter 50-åringen straffskyld. Saken kommer opp for Bergen tingrett i februar, og strafferammen er inntil seks års fengsel.

Hiv-bekymring

Etter avsløringen av bordellet, uttykte smittevernoverlege i Bergen Kommune, Øystein Søbstad, bekymring over hiv-smitten, og oppfordret personer som hadde vært på bordellet om å teste seg.

– Det er stadig flere som har henvendt seg til oss etter oppslagene om hiv-smitte etter bordellbesøk i Bergen, sa Søbstad til TV 2 like etter avsløringen av bordellet.

Eieren av bordellet, en mann i 70-årene, ble siktet for hallikvirksomhet, medvirkning til spredning av hiv, samt for å ha ansatt svart arbeidskraft. e