ChelseaBolton (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
ChelseaBolton (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Malouda sikret Chelsea-seier

Manager Carlo Ancelotti kunne pustet lettet ut etter en jevn kamp hjemme mot Bolton.

Chelsea - Bolton 1-0 (0-0)

En scoring fra Florent Malouda sørget for at Chelsea kom tilbake på vinnersporet hjemme mot Bolton.

London-laget klatret med det opp på fjerdeplass i Premier League, Bolton fortsatt på sjetteplass.

Bortelaget dominerte

Chelsea stod uten tap mot Bolton på de 13 siste oppgjørene lagene i mellom, men London-klubbens form den siste tiden har vært begredelig, og manager Carlo Ancelotti sa før kampen at det var på tide at laget hans våknet slik at de andre topplagene ikke skulle få en for stor luke i tittelkampen.

LES OGSÅ: Slik endte onsdagens Premier League-kamper

Men det var Bolton som tok kommandoen på Stamford Bridge, og gjestenes spisspar Kevin Davies og Johan Elmander skapte trøbbel for forsvaret til blåtrøyene.

Omgangens største sjanse kom da Jose Bosingwa klarerte ballen rett i føttene til Matthew Taylor inne i Chelseas sekstenmeter. Midtbanespilleren fyrte av et skudd, men forsøket snek seg et par meter utenfor stolpen til Peter Cech.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Statistikk | Terminliste

Bolton var best den første halvtimen, men slet i likhet med hjemmelaget med å treffe motstanderens mål.

Chelsea ble spilt uttålmodige av et aggressivt bortelag, og vertene kom aldri veldig nære et ledermål i den første omgangen. Da dommeren blåste av den første omgangene ble hjemmelaget møtt med høylytt pipekonsert fra sine egne supportere.

Malouda avgjorde

Andreomgangen begynte bedre for Chelsea. Didier Drogba skjøt fra skrå vinkel, men ballen traff innsiden av stolpen.

Med halvtimen igjen tok Michael Essien grep på midtbanen til Chelsea. Ghaneseren kjempet seg forbi to Bolton-spillere før han tredde en presis ball gjennom til Didier Drogba.

Chelsea-spissen var marginalt onside, og alene med keeper valgte han uselvisk å sentre ballen til Florent Malouda, som enkelt sendte hjemmelaget i føringen.

Etter 67 minutter ropte Bolton på straffe da skuddet fra Stuart Holden tydelig traff armen til Chelsea-kaptein John Terry, men dommer Mike Jones vinket spillet videre til store protester fra de hvitkledde.

Bolton fortsatte å presse hjemmelaget, og kom til to store muligheter. Først måtte Cech slå en heading fra Holden til corner, før Dider Drogba ble reddende engel på den påfølgende corneren da han reddet headingen fra Zat Knight på streken.

Chelsea fikk et par farlige kontringer mot slutten av kampen, men det ble ikke flere mål på Stamford Bridge-

Vertene tok sin første seier på seks kamper, men Bolton kunne fort ha tatt med seg poeng fra kveldens kamp.