Dansk politi evakuerte bygning der terrormistenkt ble pågrepet

Innbyggerne ble bedt om å gå minst hundre meter unna leilighetskomplekset.

Dansk politi startet ved 21-tiden onsdag kveld å evakuere en bygning utenfor København. Dette var bygningen hvor en av de fem terrormistenkte ble pågrepet onsdag morgen, melder den danske avisen Berlingske Tidende.

Bombeeksperter skal være på vei til leilighetskomplekset som ligger i Heydelparken i Greve, sør for København.

Les også: – Skulle drepe så mange som mulig

Bedt om å gå 100 meter unna

Til sammen fem personer ble onsdag pågrepet mistenkt for å planlegge et terrorangrep mot lokalene til den danske avisen Jyllands-Posten i København. En 26 år gammel mann med irakisk opprinnelse ble pågrepet i leilighetskomplekset som onsdag kveld evakueres.

Rundt klokken 21 kom plutselig alle beboerne i to av oppgangene i bygningen ut. De fortalte at politiet skal ha bedt beboerne om å gå minst 100 meter unna bygningen.

– Vi ble bedt om å gå ut. De har sikkert funnet en bombe, sier en av beboerne til den danske avisen.

Politiet har ingen offisiell forklaring til hva som forårsaker evakueringen, som ifølge beboerne skjedde plutselig. Men politiet bekrefter at tekniske etterforskere hele dagen har gjort undersøkelser i leiligheten, som tilhører den mistenktes foreldre.

Overvåket i lang tid

Det var onsdag morgen det danske sikkerhetspolitiet, PET, gikk til aksjon. Da hadde de i samarbeid med det svenske sikkerhetspolitiet, Säpo, overvåket en gruppe over lang tid.

De fem som ble pågrepet er mistenkt for å ha planlagt å gå til angrep på bygningen hvor Jyllands-Posten holder til i København.

– Planen var trenge seg inn i Jyllands-Posten og Politikens lokaler her i København, ved å bruke blant annet en maskinpistol vi har beslaglagt, og forsøke å drepe så mange som mulig av dem som ville være til stede i bygningen, sa PET-sjef Jacob Scharf under en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Les også: Fem tatt for terrorplaner i København