Den 27 år gamle italieneren var tiltalt for uaktsom brannstiftelse etter at flere sjøboder brant ned i Bergen i 2008. 27-åringen hadde sovnet på vakt da han stekte pizza natt til 7. september 2008. Flere sjøboder gikk med i brannen, og verdier for mellom 25 og 30 millioner kroner gikk tapt.

– Det triste er at påtalemakten burde funnet ut dette for lenge siden, sier 27-åringens forsvarer, advokatfullmektig Nils Cristian Nordhus til Bergens Tidende.

Les også: Frifunnet etter storbrann i Bergen

Erstatningskrav på 68 millioner

I tillegg til å risikere straff etter tiltalen, hadde 27-åringen også et varslet erstatningskrav på 68 millioner kroner hengende over seg. Han er ifølge sin forsvarer svært lettet over at han nå slipper en ny runde i retten.

– Tingretten har som kjent kritisert etterforskningen av brannen, mye grunnet mangel på sakkyndighet rundt brannårsaken. I dag er det vanskelig å rette opp det som burde vært gjort på et tidligere stadium i etterforskningen. Vi regner ikke med at resultatet hadde blitt et annet om vi hadde anket, sier statsadvokat Arild Oma til Bergens Tidende om hvorfor dommen ikke blir anket.

Vil kreve erstatning

Ifølge 27-åringens forsvarer vil den italienske pizzabakeren nå kreve erstatning av den norske staten.

– Det gjelder både for tapt inntekt, utgifter til sakkyndige og for tort og svie, sier advokatfullmektig Nordhus.

Han sier at kravet definitivt vil ligge i millionklassen. (©NTB)