DJ Campbell (Foto: JON SUPER/Ap)
DJ Campbell (Foto: JON SUPER/Ap)

Ny bortebragd av Blackpool

The Seasiders ødela Sunderlands hjemmestatistikk.

Se kampreferat i videovinduet øverst i saken

Sammen med Manchester United var Sunderland det eneste laget i Premier League som ennå ikke hadde tapt hjemme denne sesongen til jul.

Statistikken holdt seg helt til Blackpool kom på besøk.

Gigantsjanser
Sunderland styrte oppgjøret og kom til sjanse på sjanse, men Darren Bent, Asamoah Gyan og Danny Wellbeck slet med å treffe innenfor stengene til Richard Kingson.

The Seasiders har ikke spilt kamp siden 11. desember og virket rustne. DJ Campbell kom til et par gode sjanser, men klarte ikke å treffe mål på noen av dem.

Heldig Kingson
Nærmest scoring før pause var Jordan Henderson. Unggutten sendte avgårde et skudd fra 14 meter som skapte problemer for Kingson.

Ghaneseren fikk stoppet avslutningen, men klarte ikke å holde den, og ballen spratt så vidt utenfor stolpen.

Gjestene tok ledelsen
Etter pause åpnet gjestene best. Etter bare noen minutter slo Neil Ardley inn fra høyre. Ballen havnet til slutt hos DJ Campbell som denne gang banket ballen i mål til ledelse for vertene.

Sjansesløseri
Sunderland fortsatte å skape sjanser, men effektiviteten var like dårlig som før pause, og Darren Bent sløste bort det meste han ble servert.

Fem minutter før full tid fikk han en strålende mulighet på frispark, men ballen endte i tverrligger, og illustrerte at det ikke var Sunderlands dag.

DJ avgjorde
Like etter punkterte nemlig Blackpool kampen. Innbytter Matt Phillips dro seg inn fra høyre og fant DJ Campbell på bakerste stolpe. Han fikk en enkel jobb med å sette inn 2-0, som også ble sluttresultatet.

Dermed ble the Seasiders det første bortelaget til å vinne på Stadium of Light denne sesongen.

Ian Holloways mannskap klatret med det til 8. plass på tabellen, og det med tre utsatte kamper.