Jahn Teigen
Jahn Teigen

– Jeg må dø for ikke å gå på scenen

– Jeg sparker fortsatt beinet to meter over mikrofonstativet, sier Jahn Teigen

45 år etter debuten står han fortsatt på scenen.

– Det må være noe med adrenalinet jeg får på scenen. Jeg sparker fortsatt beinet to meter over mikrofonstativet, sier Jahn Teigen i et intervju med Dagbladet.

For tiden er den folkekjære artisten aktuell med forestillingen «Jahn Teigen fra Tønsberg».

Leddgikt

Jahn Teigen har lenge slitt med leddgikt som har bydd på utfordringer i livet hans. Spesielt gitarspillingen har blitt en vanskeligere oppgave for han.

– Jeg kan fortsatt spille gitar, men nå må fikke fingrene bli noe verre. Fingerspill får jeg ikke til lenger, sier Teigen til Dagbladet.

Selv om helsa byr på utfordringer nekter Teigen å bli pleiepasient.

– Jeg må dø for å ikke gå på scenen, vet du. Jeg lever ikke for å få trygd, fortsetter han.

Heteste kjendispar

På 80-tallet var Teigen og ekskona Anita Skorgan Norges heteste kjendispar. Sammen har de datteren Sara.

Ekteskapet tok slutt etter fire år, men Teigen har tydelig fortsatt stor respekt og beundring overfor sin ekskone. Skorgan er også med i sceneshowet til Teigen.

– Det er noe som skjer når Anita kommer ut på scenen. Det går ikke ann å forklare. Det er trygghet og respekt. Anita er en fantastisk person, utrykken Teigen overfor Dagbladet.

Tøff tid

Som «God Kveld Norge» har skrevet tidligere har Jahn Teigen hatt en tøff tid etter at hans mor gikk bort for et års tid siden. I august mistet også Teigen sin eldre bror etter lang tids sykdom, men han har klart å gjennomføre forestillingene til tross for det vonde tapet.