STILLER JENS I SKYGGEN: Erna Solberg kan glede seg over å lede landets største parti. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
STILLER JENS I SKYGGEN: Erna Solberg kan glede seg over å lede landets største parti. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Ap mindre enn både Høyre og Frp

Ny nedslående måling for Arbeiderpartiet.

Både Høyre og Fremskrittspartiet er større enn Arbeiderpartiet, og til sammen ville de to partiene ha fått 97 representanter i Stortinget, viser en ny meningsmåling.

H og Frp øker sin oppslutning og får til sammen 54,4 prosent av stemmene på meningsmålingen Norstat har gjort for Vårt Land i desember.

Her er regjeringens karakterbok

Større enn Ap

Frp øker mest på målingen med en framgang på 4,2 prosentpoeng til 25,8 prosent - og er dermed større enn Ap som får 25,6 prosent, en tilbakegang på 1,9 prosentpoeng.

Høyre er klart størst med en oppslutning på 28,6 prosent, 0,5 prosentpoeng mer enn på forrige måling. Det er det høyeste resultat Høyre noen gang har hatt på Vårt Lands måling.

Nedtur for regjeringspartnerne

De to andre regjeringspartiene går også tilbake, Senterpartiet til 5,3 og Sosialistisk Venstreparti får 5 prosent. Dermed er oppslutningen om regjeringspartiene på 35,9 prosent. Det ville gitt 63 stortingsrepresentanter.

Venstre faller tilbake under sperregrensen på denne målingen og får 2,9 prosent. Kristelig Folkeparti har en forsiktig framgang til 4,6 prosent. (©NTB)