HISTORISK LAVMÅL: Sidsel Rykhus i Molde Arbeiderparti tar ikke ansvaret for at Ap får 5,8 prosents oppslutning i en måling. (Foto: TV 2)
HISTORISK LAVMÅL: Sidsel Rykhus i Molde Arbeiderparti tar ikke ansvaret for at Ap får 5,8 prosents oppslutning i en måling. (Foto: TV 2)

Ap-oppslutning i Molde: 5,8 prosent

Arbeiderpartiet straffes knallhard etter sykehusbråket i Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målingen er utført av Infact for Romsdals Budstikke.

– Jeg forventet jo ikke at målingen ville være bra. Men at det var så vanvittig dårlig det hadde jeg ikke trodd, sier Sidsel Rykhus, leder i Molde Ap, til rbnett.

5,8 prosent

5,8 prosent er den historisk lave oppslutningen Arbeiderpartiet får i målingen. Under Stortingsvalget i 2009 fikk partiet 33,3 prosent av stemmene i byen.

Rykhus er ikke i tvil om at det er sykehussaken som er hovedårsaken til at Arbeiderpartiet raser både i Molde og i andre kommuner i Romsdal.

Moldenserne hadde gledet seg til nytt sykehus og trodde det var opplest og vedtatt at byggingen skulle starte i 2012. Men det var før helseministeren kom på banen og sa at det ikke finnes penger til nytt sykehus og at lokaliseringen heller ikke er bestemt.

Les også: Helseministeren uten svar til lungesyke Bente (55)

Skylder på partitoppene

Sidsel Rykhus tar heller ikke ansvaret for de elendige tallene.

– Disse resultatene vi ser nå tar ikke vi på oss skylda for. Det må noen lenger oppe i systemet gjøre, sier hun til rbnett.