Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sukker er roten til mye vondt skal man tro dem som har greie på det.

– Det er bare tomme karbohydrater som vi ikke trenger, sier Siv Hauge som er utdannet ernæringsterapeut ved Norsk akademi for naturmedisin.

Hun tror på et kosthold med lite karbohydrater, mye grønnsaker og mer fett enn det norske helsemyndigheter tradisjonelt har anbefalt.

Her er syv oppskrifter på sukkerfrie kaker:

Sjokoladekuler uten sukker

Sjokoladetrøfler uten sukker

Sjokoladeterte uten sukker

Safrankake uten sukker

Kardemommekake uten sukker

Hasselnøttkaker uten sukker

Kokossjokolade (à la Bounty) uten sukker

En naturlig erstatning for sukker

Hauge anbefaler en sukkererstatning som heter Sukrin. Den fås kjøpt i helsekostbutikker og i velassorterte dagligvareforretninger.

– Sukrin er blitt prøvd ut i Japan i ti år, og det geniale er at det går rett gjennom kroppen, hevder Hauge.

Det utvinnes av druer og skal ikke påvirke blodsukkeret.

Les hva ernæringsterapeuten svarte på nettpraten.