RAZZIA: Senterpartiet etterforskes av Økokrim, og torsdag kveld ble det foretatt en razzia i partilokalene. Petter Gottschalk mener det brenner under føttene til Liv Signe Navarsete. (Foto: Montasje)
RAZZIA: Senterpartiet etterforskes av Økokrim, og torsdag kveld ble det foretatt en razzia i partilokalene. Petter Gottschalk mener det brenner under føttene til Liv Signe Navarsete. (Foto: Montasje)

Økokrim-razzia mot Sp under julebord

Økokrim gjennomførte onsdag kveld en razzia på Senterpartiets kontor.

Samtidig som politikerne på Stortinget var samlet til julebord, gikk Økokrim til aksjon mot Senterpartiets lokaler et steinkast unna, skriver Klassekampen.

Målet var naturlig nok å sikre bevis i partistøttesaken.

Økokrim gikk onsdag til etterforskning mot Senterpartiet for brudd på regnskapsloven etter overføringene av 700.000 kroner fra to kraftselskaper før valgkampen 2009.

Senterpartiet har bekreftet razziaen overfor Klassekampen.

Førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim opplyser kun om at jobben med informasjonsinnhenting er startet.

Les også:

Navarsete henges ut med kriminelle

Mistenker skattejuks rundt Sp-gaver

– Bør ta sin hatt og gå

BI-professor og ekspert på økonomisk kriminalitet Petter Gottschalk mener at det nå for alvor begynner å brenne under føttene på Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Han ser partiets uttalelser så langt som et forsøk på å nøytralisere saken, noe han mener er et veldig høyt spill.

– Det er lurere for Liv Signe Navarsete å gå enn å bli båret ut, mener ekspert på økonomisk kriminalitet Petter Gottschalk til Klassekampen.

– Må ta konsekvenser

– Sp har en holdning som er helt uakseptabel i denne saken. Partiet later til å tro at som om det bare kan legge saken bak seg, men i realiteten må man ta konsekvensene av dette, sier han til avisen.

Professoren er også kritisk til partilederens håndtering av saken.

– Dette er helt amatørmessig ledelse. Det er særlig alvorlig at hun sier at hennes medarbeidere kan ha gjort noe galt. Det er meningsløse uttalelser. Hun skal selvfølgelig si at det har skjedd noe galt i organisasjonen hun har ansvaret for, sier han til avisen.

Skal undersøke skatteunndragelse

Opplysninger som etterforskerne har funnet i Finanstilsynets gransking, åpner for at mulig skatte- og avgiftsunndragelse også blir undersøkt.

– Vi samarbeider med Økokrim fordi dette er en sak som kan ha mulige skattemessige og avgiftsmessige sider. Saken gjelder mulig overtredelse av regnskapslovgivningen og ligningsloven, sier skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt Øst til DN.

(NTB/TV 2)