trender 2011 21 (Foto: Gary Blakeley, © Gary Blakeley)
trender 2011 21 (Foto: Gary Blakeley, © Gary Blakeley)

Ti reisetrender som vil prege 2011

Vi har funnet fram til de mest spennende reisemålene i 2011.

1. Cruise

Denne reiseformen har etter hvert også overbevist skeptikerne, og vil fortsette å vokse. Mindre, mer spesialiserte skip vil oppleve en særlig oppgang, særlig fartøyer som kommer til steder der de store ikke har anledning til å ankre opp.

Les også: Hit vil vi på ferie i 2011

Les også: 5 EKSOTISKE CRUISE

Les også: VERDENS VAKRESTE HAVNER

2. Midtøsten

Jordan vil fortsette å vokse som reisemål, men også land og byer som Syria (Damaskus) og Libanon (Beirut) vil se flere besøkende. De forente arabiske emirater med Dubai og Abu Dhabi i spissen vil også merke et sterkere oppsving. Særlig førstnevnte, ettersom det her vil blir nye cruiseanløp i året som kommer.

Les også: ISTANBULS BESTE KEBAB

Les også: Sjekk ut disse hotte reisenyhetene

3. Eksotisk storbyferie

At vi hele tiden er i reisemodus er noe flyselskapene har oppdaget, og de kaster stadig nye ruter etter oss. Særlig er lavprisselskapene med Ryanair og Norwegian flinke til å finne nye og spennende destinasjoner. Etter hvert som Europa er godt dekket har man begynt å se på destinasjoner lengre bort, som Marrakech i Marokko (Norwegian).

Les også: MEKTIGE BEIJING

4. Hotellferie

trender 20113 (Foto: Orhan ?am)
trender 20113 (Foto: Orhan ?am)
Siden flyprisene fortsetter å synke legger vi mer penger igjen på andre ting, som hotell. Det satses veldig på å ruste opp hotellene rundt omkring, men konkurransen er stor, så prisene vil holde seg relativt lave. Kanskje bortsett fra de store byene der det kan være mangel på hotellrom, og hvor tilbudet ikke vil kunne matche etterspørselen fordi det rett og slett ikke er verken tomter eller bygg tilgjengelig.

Les også: BLI EN PERFEKT HOTELLGJEST

Les også: I SENG PÅ SKOLEN

Les også: 5 GODE GÅRDSHOTELL

5. Flere bonusordninger

Antallet lojalitetsprogrammer vil øke. Nettet gjør det enkelt å sammenligne fly- og rompris, noe som vil tvinge flyselskapene og hotellkjedene til rausere bonusprogrammer for å holde på kundene. Siste nytt er tilbud i siste liten via sosiale medier som Facebook og Twitter. Selskapene vil faktisk bli i stand til å tilpasse sine tilbud i forhold til noe du har skrevet om på de aktuelle sidene, eller andre steder.

Bonusordningene vil også kunne gjøres mer personlige på andre måter. Verken hoteller eller flyselskapene ønsker å gjøre seg «billige» gjennom store kampanjer, så flere tilbud vil gå direkte til kontrollerbare grupper, som Facebook-venner og Twitter-følgere. Gilt Group, Tablet Hotels, BonVoyou og Vacationalist.com er eksempler på dette.

Les også: 6 TIPS FOR USPESIFISERT

6. Helseferier

Vi ønsker å holde oss i form, også på ferie. Derfor satser stadig flere på vandre- og pilegrimsturer, sykkelferier eller pakker der en egen trener følger med. Jomfrureiser har blant annet hatt stor suksess med sine trimreiser med helsekjendisen Karin Jaquesson.

Les også: Skjem deg bort med vintage glamour

Les også: TEST GRENSER I FERIEN

7. Digital innsjekk

Sannsynligheten er stor for at papirbilletten havner på historiens skraphaug før papiravisa. Strekkoder og personlige ID som fingeravtrykk er fremtiden. Ettersom stadig flere får smarttelefoner (iPhone etc.) kan strekkoden enkelt avleses direkte fra dem.

Følg med på Reiser & ferie for flere tips for 2011

8. Norge

Det brukes nå store ressurser på å overbevise nordmenn om at de bør reise i eget land, og det er på tide. Hvorfor dra til Amazonas og hilse på indianerne der når vi har et urfolk i nord du kanskje aldri har møtt på hjemmebane? Bransjen er etter hvert også blitt langt flinkere til å tilrettelegge for besøk, med en sterk satsing, ikke minst på lokal mat.

Les også: Ti fantastiske norske vinteropplevelser

Reiser & ferie har mange spennende tips til NORGESFERIE

9. Drømmeferien

Et menneskes drøm kan være en annens mareritt. Det de fleste dog er enige om er at feriedrømmen har noe med sol, strand og luksuriøse omgivelser å gjøre. Med mer penger mellom hendene vil flere bruke dem på en ordentlig reise. Maldivene, safari, Silkeruten – mulighetene er mange, og stadig flere vil benytte seg av dem i 2011.

Presenteres i samarbeid med Reiser & ferie.