Til programleder Rune Kjos kommer to professorer i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Hanne Marthe Narud, og Trond Nordby. De skal snakke om «fakkeltog-demokratiet» og dets påvirkning på sentrale politikere.

Folkelig engasjement

Den siste tiden har det vært et stort lokalt og folkelig engasjement rundt tunge saker som monstermastene i Hardanger, lokalsykehusproblematikken i Møre og Romsdal og oljeleting i Lofoten og Vesterålen.

Professor Nordby mener det er bra at«fakkeltog-demokratiet» får gjennomslag. Han hevder  at det i dag er veldig få partier som står for lokaldemokratiets interesser og lokale interesser.

Debatt om julegudstjenester

Tabloidsendingens andre tema torsdag kveld blir om skolens julegudstjenester. Flere skoler dropper disse. Det har skapt voldsomme protester at skolen rokker ved denne juletradisjonen.. Foreldre har grepet inn og arrangert egne julegudstjeneste for elevene.

– Det er viktigere enn noensinne at kirken arrangerer skolegudstjenester, mener stortingsrepresentant Trygve Salgsvold Vedum fra Senterpartiet. Han møter generalsekretær i Human-etisk forbund, Kristin Mile, til debatt.

Se debattene i Tabloid på TV2 Nyhetskanalen kl.18.55 og kl.20.30