Stabæk, Telenor Arena (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Stabæk, Telenor Arena (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

- Telenor Arena-eierne vil kaste ut Stabæk

Stabæk-lederne Lars Holter Sørensen, Ingebrigt Steen Jensen og Erik Loe går til frontalangrep på eierne av Telenor Arena.

Forholdet mellom Stabæk Holding, som eier Telenor Arena, og Stabæk Fotball, som har leiekontrakt i arenaen for å spille hjemmekampene sine der, er nå på frysepunktet. Stabæk Holding taper penger og forhandlingene med fotballklubben har nå strandet.

– Fotballen har satt i gang uverdige prosesser vi overhodet ikke kan godta. De har valgt en vei som gjør at alle broer er brent, uttaler en irritert Diderik B. Schnitler, styreleder i Stabæk Holding, til budstikka.no onsdag.

- Vil ha fotballen vekk
Nå slår Stabæk-ledelsen tilbake.

- Arenaeierne er ikke interessert i å finne en løsning. De vil ha fotballen vekk, med alle midler, skriver Stabæk-lederne Lars Holter Sørensen, Ingebrigt Steen Jensen og Erik Loe i et åpent brev til klubbens medlemmer.

Klubben har en 39 år lang leieavtale med Stabæk Holding og har overholdt sine forpliktelser inneværende år. Stabæk Holding truer med å slå seg selv konkurs. Problemene skal ha startet da Stabæk Fotball ville ha avtalen tinglyst i høst.

- Hvis arenaeierne slår seg konkurs, kommer de selv til å kjøpe den tilbake umiddelbart - ettersom Kjell Ulrichsen er eneste kreditor. Smart, ikke sant? Fortsatt eier og vips! - kvitt den brysomme fotballen; den som holder campingvognene ute av Telenor Arena hele sommeren, heter det i brevet fra Stabæk-toppene.

- Blir ikke kvitt oss
De spekulerer i om det har vært planen hele tiden:

- Å motta en gave, overinvestere, konke, begynne på nytt, kaste Stabæk ut, lage en messehall og bli sittende på en pengemaskin på Fornebu.

Stabæk Fotball bedyrer at de vil gjøre sitt ytterste for å være fleksible. De har foreslått å overta messedriften mot dobling av leiesummen. I tillegg vil de flytte alle de aktivitetene klubben har som kan flyttes

- De blir ikke kvitt oss så lett. Eller mer presist, de blir ikke kvitt oss i det hele tatt, avslutter de brevet med.