RYKTER: Det ryktes at Cristiano Ronaldo vil tilbake til Manchester United. Øyvind Alsaker tror det kan skje.
RYKTER: Det ryktes at Cristiano Ronaldo vil tilbake til Manchester United. Øyvind Alsaker tror det kan skje.

Alsaker om Ronaldo-ryktene: – Han er jo en «diva»

- Jeg ser ikke bort i fra at Cristiano Ronaldo kan vende tilbake til Manchester United, mener Øyvind Alsaker - som stempler Real Madrids-stjernen som en «krevende spiller».

- Ronaldo er en enorm individualist som nok er veldig krevende å ha i en lagmaskin. Sammen med Zlatan er nok Ronaldo i en særklasse når det gjelder det. Individualister som Zlatan og Ronaldo er svært vanskelig å integrere i et lag.

Den siste uken har spanske aviser spekulert i Cristiano Ronaldos fremtid i Real Madrid.

LES OGSÅ: - Manchester United vil kjøpe Ronaldo tilbake neste sommer
LES OGSÅ: - Ronaldo vil forlate Real Madrid

Tre ulike spanske aviser – Sport, AS og El Mundo Deportivo – har hevdet at Ronaldo har havnet på kant med flere av sine lagkamerater på Bernabeu og er misfornøyd med den mottakelsen han har fått av spanske fotballfans.

Øyvind Alsaker har fått med seg skriveriene om at Ronaldo funderer på å forlate Real Madrid – men er usikker på om påstandene virkelig stemmer.

- Slike rykter er vanskelig å forholde seg til. Men Cristiano Ronaldo er jo på mange måter en diva som krever mye, og som kan være vanskelig å forholde seg til for trenere og lagkamerater, forteller Alsaker til TV 2 Sporten.

- Ronaldo er en diva
Premier League-kommentatoren minner om at Ronaldo også havnet på kant med enkelte lagkamerater under tiden i Manchester United.

- Det var jo Ronaldo som fikk det til å klikke totalt for Ruud van Nistelrooy i Manchester United. Det gikk blant annet på at han aldri sentret til ham og oppførselen i garderoben. Ronaldo er en enorm individualist som nok er veldig krevende å ha i en lagmaskin, sier Alsaker, og slår fast:

- Sammen med Zlatan er nok Ronaldo i en særklasse når det gjelder det. Individualister som Zlatan og Ronaldo er svært vanskelig å integrere i et lag, poengterer han.

Tidligere i høst gikk det rykter om at Manchester United planlegger et bud på 100 millioner euro for å hente Ronaldo tilbake til Old Trafford neste sommer.

Spekulasjonene kom i kjølvannet av avisskriverier i spanske medier om at Ronaldo ikke lenger trives med sin rolle i Real Madrid.

VERDENS BESTE: Cristiano Ronaldo ble kåret til verdens beste fotballspiller av FIFA under sin tid i Manchester United. Her sammen med troféet og Sir Alex Ferguson. (Foto: PA/Pa Photos)
VERDENS BESTE: Cristiano Ronaldo ble kåret til verdens beste fotballspiller av FIFA under sin tid i Manchester United. Her sammen med troféet og Sir Alex Ferguson. (Foto: PA/Pa Photos)

- Kan vende tilbake
Alsaker er ikke fremmed for tanken om at Cristiano Ronaldo vender tilbake til Manchester United – men er usikker på om portugiseren blir en like stor suksess.

- Slike rykter er det jo vanskelig å spå noe som helst rundt. Men det er ingen tvil om at Manchester United kunne trengt Ronaldo tilbake, konstaterer Alsaker, før han legger til:

- Men det ville vært vanskelig for Ronaldo å gjenskape den suksessen han har hatt på Old Trafford tidligere. Det ville imidlertid styrket aksjene til Manchester United, og Ferguson har jo vist tidligere at han kan håndtere Ronaldo, mener han.

Den mangeårige fotballkommentatoren tror ikke Ronaldo har glemt det gode samarbeidet han hadde med Sir Alex Ferguson på Old Trafford.

- Ronaldo er jo en fantastisk fotballspiller, men det er viktig å huske på at det var Ferguson som gjorde ham til en verdensstjerne. Det er derfor mulig at Ronaldo vil tilbake for å vinne noe sammen igjen med Ferguson. Men det blir umulig å si når det eventuelt skulle skje, understreker Alsaker.

SAVNER GAMLESJEFEN: Cristiano Ronaldo innrømmer at han savner gamlesjefen Sir Alex Ferguson. (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
SAVNER GAMLESJEFEN: Cristiano Ronaldo innrømmer at han savner gamlesjefen Sir Alex Ferguson. (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

- Nani ville fått problemer
Skulle Ronaldo vende tilbake til Manchester United allerede neste sommer tror Alsaker det vil skape problemer for Nani, som fikk sitt definitive gjennombrudd etter at landsmannen dro fra klubben.

- Jeg tror ikke Nani hadde blitt så glad dersom Ronaldo vendte tilbake. Han har fått anledning til å skinne etter at Ronaldo forlot klubben. Og Ronaldo ville jo kommet tilbake som en konkurrent. For jeg tviler på om Ferguson hadde turt å brukt dem begge, konstaterer Alsaker, før han igjen poengterer:

- Men dette blir jo selvsagt også bare spekulasjoner – akkurat som det avisene skriver om Ronaldos fremtid.

DEBATT: Tror du Cristiano Ronaldo kan vende tilbake til Manchester United? Ta debatten i kommentarfeltet under!