OSLO: Politiet har ikke etterforsket flere overgrepssaker med kjent gjerningsmann, på grunn av manglende kapasitet. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
OSLO: Politiet har ikke etterforsket flere overgrepssaker med kjent gjerningsmann, på grunn av manglende kapasitet. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

100 overgrepssaker i Oslo er ikke etterforsket

Oslo-politiet har over 100 overgrepssaker liggende som ikke er etterforsket. Flere av sakene har kjent gjerningsperson. Politiet skylder på manglende kapasitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det viser en oversikt VG har fått tilgang til. Tillitsvalgte i Oslo politidistrikt mener situasjonen er så alvorlig at de velger å gå ut offentlig med saken.

– Det er først og fremst etterforskningen av overgrep begått i nære relasjoner og seksualforbrytelser mellom og mot voksne som blir skadelidende, forteller Ingrid Tveit og Christel Tombre til avisa.

Alvorlig

Ledelsen i politidistrikt innrømmer at situasjonen er alvorlig.

– Dette er ikke en ønsket situasjon for oss. Vi er imidlertid nødt til å foreta kontinuerlige prioriteringer. Vi lar for eksempel seksuelle overgrep hvor offeret er barn og overfallsvoldtekter gå foran, sier Grete Lien Metlid, fungerende leder for volds- og sedelighetsseksjonen.

– Etterforsket ikke overgrep mot ti-åring

En av sakene som fortsatt ikke er etterforsket, er en sak der ei jente på ti år skal ha blitt utsatt for overgrep og den antatte gjerningsmannen er kjent. Saken har ligget uåpnet i sju måneder, ifølge VG. (©NTB)