BLE BUET UT: Det var en nesten eksplosiv stemning blant folk  som forlangte nytt sykehus da helseminister Strøm-Erichsen besøkte Molde  tirsdag. (Foto: Herskedal, Kjell/Scanpix)
BLE BUET UT: Det var en nesten eksplosiv stemning blant folk som forlangte nytt sykehus da helseminister Strøm-Erichsen besøkte Molde tirsdag. (Foto: Herskedal, Kjell/Scanpix)

Ordfører-avtale stoppet sykehus i Molde

Spørsmålet om nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal ble forsøkt løst i 2006, med planer om et sykehus mellom Molde og Kristiansund. En avtale mellom byenes ordførere stoppet imidlertid ideen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et nytt sykehus på Hjelset – med vanlig bilfart 20 minutter fra Molde og 40 minutter fra Kristiansund – var tenkt å betjene begge byene.

Ordførerne i de to byene gikk imidlertid sammen mot planene, ifølge NRK.

– Ville betydd slutten

Daværende Kristiansund-ordfører Dagfinn Ripnes (H) mener et sykehus på Hjelset ville betydd slutten på et fullverdig sykehus i Kristiansund.

– For Kristiansunds vedkommende var det en fordel å få lagt det nye sykehuset i Molde så langt unna Kristiansund som mulig. Da ville sjansen øke for at begge byene fikk beholde sine sykehus. Hundremeterne var viktige, sier Ripnes til kanalen.

– Dårlig plassering

– Det var en plassering som Kristiansund likte veldig dårlig. De oppfattet det som starten på et nytt, felles sykehus, sier Molde-ordfører Jan Petter Hammerø (H).

I forrige uke ble det klart at et nytt Molde sjukehus – med plassering på Eikrem nærmere Molde sentrum – får utsatt byggestart til 2018, samt at den omstridte avgjørelsen om Kristiansund sykehus skal beholde føde- og akuttavdelingene er utsatt på ubestemt tid. (©NTB)