I DÅRLIG SELSKAP: Sp-leder Liv Signe Navarsete har havnet sammen med en rekke dømte økokriminelle på omslaget til Gottschalks bok.
I DÅRLIG SELSKAP: Sp-leder Liv Signe Navarsete har havnet sammen med en rekke dømte økokriminelle på omslaget til Gottschalks bok.

Navarsete henges ut med kriminelle

I en ny bok avbildes Senterparti-lederen på forsiden sammen med en rekke personer som er dømt for grov økonomisk kriminalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Økokrim har satt i gang etterforskning av Senterpartiet og Liv Signe Navarsete for brudd på både lignings- og regnskapsloven. Bakgrunnen er at partiet skal ha opptrådt med falske fakturarer.

Hvitsnippforbrytere i Norge

Navarsete figurerer også i en bok som slippes på nyåret. Sammen med den korrupsjonsdømte vannverkssjefen Ivar T. Henriksen, horemammaen Bente Lyon og lederen for Hells Angels, pryder også Liv Signe Navarsete forsiden av boken «Hvitsnippforbrytere i Norge».

Boken er skrevet av professor Petter Gottschalk ved Handelshøyskolen BI.

– Godt eksempel

– Hvorfor er Liv Signe Navarsete et relevant eksempel i din bok?

– Jo, fordi det er mennesker som har makt basert på aksjonærer eller i dette tilfellet fra folket, sine velgere, som misbruker den tiliten til enten å skaffe seg personlig vinning eller vinning på vegne av organisasjonen. Derfor er det alvorlig. Og det er det som kalles hvitsnippskriminalitet, og derfor passer eksempelet godt i min bok, svarer professoren.

Kun mistenkt

Forfatteren understreker at Navarsete er brukt i boken kun som eksempel på en person som er mistenkt for hvitsnippkriminalitet. Gottschalk mener det er positivt at Økokrim nå etterforsker Senterpartiet.

– Jeg håper jo at Økokrim forfølger denne saken. Gjerne etterhvert fokuserer på Liv Signe Navarsete. Jeg synes det er nødvendig, utfra også armbåndssaken, at det blir fokusert på et lederansvar her, og ikke bare et regnskapsteknisk spørsmål, sier Gottschalk.

– Jeg er ingen forbryter

Liv Signe Navarsete har ingen kommentar til at hun pryder forsiden på boken. Hun avviser imidlertid at hun er en hvitsnippforbryter.

– Jeg er ikke noen hvitsnipp- eller noen annen forbryter. Men nå får Økokrim gjøre sin jobb i forhold til hva folk som jeg har ansvar for, eventuelt gjort eller ikke gjort, sier Sp-lederen til TV 2 Nyhetene.

Se reportasje: