Jan Pytlick (Foto: Amstrup, Bo/SCANPIX)
Jan Pytlick (Foto: Amstrup, Bo/SCANPIX)

Ville nekte dansketreneren å oppildne publikum

– Om jeg vendte meg mot publikum ville EHF stoppe kampen, sier danskenes landslagssjef.

Det europeiske håndballforbundet (EHF) har kritisert den danske publikumet for å skape «balkan-aktig» stemning på tribunene under laget sine EM-kamper.

På dagens pressekonferanse kunne danskenes landslagssjef, Jan Pytlick, fortelle om trusselen han fikk i forkant av gårsdagens kamp mot Kroatia.

– Hvis jeg vendte meg mot publikum ville de stoppe kampen og jeg ville motta en straff, sier en overrasket Pytlick ifølge Ekstrabladet.

– Det er en del av sporten
Pytlick innrømmer at han ble satt under et voldsomt press, men kritikken skjønner han lite av.

– Jeg forstår det rett og slett ikke. Stemningen var fantastisk og det er en del av sporten å spille på bortebane. Jeg har opplevd verre ting på bortebane, og der var det tjue ganger værre, sier dansken.

EHFs visepresident Jean Brihault er lite tilfreds med det danske publikumet sin oppførsel under kampene. Nå oppfordrer han hjemmepublikumet til å skjerpe seg.

– For første gang noen sinne har jeg under dette europamesterskapet opplevt et dansk publikum som buer på motstanderen. Det er «balkan-aktig» og det passer ikke den danske mentaliteten, sier Brihault.

Får støtte fra forbundet
Pytlick oppfordrer publikum til å fortsette å skape stemning under kampene, men at dette skal skje på ein fair måte. Landslagssjefen får støtte av det danske håndballforbundet.

– Om vi ser på håndball som noe kommersielt og underholdningsmessig, så har vi laget en fest her i Danmark. Når vi er i store mesterskap i utlandet så legges det et voldsomt press på våre spillere. Nå gjør de danske tilskuerne det samme, og det kan jeg godt forsvare, sier visepresident i det danske håndballforbunden Motren Stig Christensen til Jyllands-Posten.