PÅ FLYTTEFOT: Steffen Iversen (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
PÅ FLYTTEFOT: Steffen Iversen (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Mot ny Rosenborg-kontrakt for Iversen

Rosenborg åpner for at Steffen Iversen får pendle mellom England og Norge.

Makedonia/Bergen (TV 2 Sporten): Steffen Iversens kontrakt går ut ved nyttår – men nå tyder mye på at veteransspissen forlenger oppholdet sitt på Lerkendal.

- Jeg har hatt gode samtaler med både Jan Jönsson og Erik Hoftun for å finne en løsning der jeg får mer frihet til å reise til England for å besøke mine barn. Vi håper på en positiv løsning for å få dette til i praksis.

- Det har aldri vært aktuelt for meg å legge opp. Jeg føler at jeg har flere år igjen på fotballbanen. I Norge er Rosenborg den eneste kandidaten, forteller Steffen Iversen til TV 2 Sporten.

Iversens kone har imidlertid flyttet til England sammen med parets to barn. RBK-spissens eldste sønn skal nå begynne på skole i Storbritannia.

Åpner for pendlevirksomhet
Rosenborg åpner for at Iversen får mulighet til å pendle mellom Trondheim og England i løpet av sesongen for å være nærmere familien.

- Jeg har hatt gode samtaler med både Jan Jönsson og Erik Hoftun for å finne en løsning der jeg får mer frihet til å reise til England for å besøke mine barn. Vi håper på en positiv løsning for å få dette til i praksis, sier Iversen.

Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun bekrefter at det går mot en ny RBK-kontrakt for Iversen.

- Det er riktig at vi har hatt samtaler med Steffen Iversen og Janne om dette. Det viktigste er at han fungerer sosialt. Fungerer ikke det, så fungerer det heller ikke på fotballbanen. Det blir lettere for ham å reise hjem dersom han er topptrent og motivert, sier Hoftun til TV 2 Sporten.

Steffen Iversen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Steffen Iversen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

- Må være nære familien
Iversen var forrige sesong på det meste sju uker borte fra sin kone og barn.

- Jeg fikk en smakebit på dette tidligere og det var nesten som om min datter på ett år ikke kjente meg igjen etter disse sju ukene. Da forstod jeg at det ikke er holdbart å være vekke fra dem så lenge igjen, sier Iversen.

Ifølge Hoftun er en enighet om pendlingen det avgjørende punktet i Iversens nye kontrakt.

- Det er det løpende punktet. Det er ikke lengden eller økonomien det står på. Det er Iversens familiære situasjon, forteller Hoftun.

Iversen har fått et godt inntrykk av Rosenborgs nye trener Jan Jönsson.

- Jeg synes det er et veldig godt valg med Jönsson. Rosenborg har vekslet med mange forskjellige trener en periode nå. Jeg er glad for at klubben har fått inn en trener som blir her lenge, sier han.

Erik Hoftun (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Erik Hoftun (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Utsetter operasjon
Angriperen har slitt med halsbetennelse 6-7 ganger denne sesongen, og skulle opprinnelig ha operert mandlene før jul. Den operasjonen er nå utsatt.

- Det er fordi jeg skal til England og feire jul og ønsket ikke operasjonen rett før det, opplyser han.

Erik Hoftun håper at Rosenborg kan bli enig med Iversen om betingelsene i den nye kontrakten før nyttår.

- Vi håper på en løsning på denne tiden av jul, konkluderer han.