Jens Stoltenberg i Stortinget. (Foto: TV 2)
Jens Stoltenberg i Stortinget. (Foto: TV 2)

Stoltenberg: – Jesus ble født i Jerusalem

Bommet på Jesu fødested i Stortingets spørretime.

Statsminister Jens Stoltenberg avslørte hull i bibelkunnskapene under årets siste spørretime i Stortinget onsdag, og ble raskt korrigert av KrFs leder Dagfinn Høybråten etter forsnakkelsen.

Ønsket Jens god jul

Det var etter Høybråtens spørsmål om situasjonen i sykehussektoren at Stoltenberg tabbet seg ut, til latter fra forsamlingen av stortingsrepresentanter.

– Aller først: En riktig god jul til statsministeren. Det er ikke min oppgave og heller ikke nødvendig å fortelle statsministeren hvorfor vi feirer jul. Men jeg må minne om at julen også handler om en ung familie som hadde problemer med å finne et trygt sted å føde i småbyen, innledet KrF-lederen spørsmålet sitt med.

Forvekslet Jesu fødested

I svaret til Dagfinn Høybråten tråkket statsministeren feil, og forvekslet Jesu fødested Betlehem med Jerusalem.

– Jeg er helt enig i at lokalsykehustilbudet og akutt og føde i Jerusalem for 2000 år siden helt sikkert var mangelfullt. Jeg tar ikke det fulle og hele ansvaret for det, men jeg tar derimot ansvaret for fødetilbudet i Norge i 2010 og årene som følger, sa Stoltenberg.

Denne uttalelsen førte til følgende replikk fra Dagfinn Høybråten:

– La meg først presisere at jeg har ingen kunnskap om fødetilbudet i Jerusalem for 2000 år siden. Men vi har en ganske god dokumentasjon på hvordan det sto til med fødetilbudet i Betlehem, sa Høybråten.

«Et barn er født i Betlehem»

Etterpå mente Dagfinn Høybråten at det kunne passet å avslutte spørretimen med å synge «Et barn er født i Betlehem», kommenterte han til Nyhetskanalen.

– Det kunne være en god avslutning på spørretimen i dag, humret KrF-lederen til TV 2s reporter Gerhard Helskog.

Se hele ordskiftet mellom Stoltenberg og Høybråten her:

479260

Statsministeren har forøvrig besøkt Jesu fødested for snart fire år siden.

Selv om han er utmeldt av statskirken, fikk han en sterk opplevelse da han besøkte fødselskirken i Betlehem, fortalte TV 2 i et nyhetsinnslag som ble sendt 20. desember 2006.

Se innslaget her:

479276