Carlos Tevez (Foto: JON SUPER/Ap)
Carlos Tevez (Foto: JON SUPER/Ap)

City truer med å saksøke Tevez for 570 mill. kroner

Manchester City nekter Carlos Tevez å forlate klubben - og å legge opp.

Carlos Tevez har sendt inn en formell søknad om å bli plassert på transferlisten og krever å bli solgt så snart overgangsvinduet åpner i januar.

Stjernespissen skal ha fortalt sine rådgivere at han vil legge opp dersom han ikke får innvilget ønsket om klubbskifte.

Truer med rettslige skritt
Men nå truer Manchester City med å saksøke Tevez for kontraktsbrudd dersom han gjør alvor av planene om å legge opp. Den megarike klubben vil også forfølge Tevez juridisk dersom han forsøker å «streike» seg til en annen klubb, skriver engelske aviser tirsdag.

Dersom Tevez legger opp vil han saksøkes for 60 millioner pund, eller omlag 570 millioner kroner, melder The Independent.

26 år gamle Tevez takket nei til en bonus på rundt 15 millioner kroner i sommer - noe som tyder på at angriperens krav om å skifte klubb ikke er motivert av penger. Det skal være hjemlengsel til Argentina og mistrivsel i Manchester som er hovedårsakene til toppscorerens transferønske.

Bryter kontrakten?
Tevez sine rådgivere håper på at City vil bryte kontrakten med stjernespissen slik at han kan gå til en annen klubb mot en kompensasjon. Daily Express hevder samtidig at Tevez-agent Kia Joorabchian har et annet valg. Han kan kjøpe Tevez ut av kontrakten hans til den nette sum av 332 millioner kroner. Disse pengene kan Tevez håpe på å få tilbake av sin neste klubb som overgangssum.

Tevez har også uttalt at han har havnet på kant med flere personer i Citys ledelse. Manchester City skal være overrasket over at Tevez har havnet i klinsj med klubbdirektør Garry Cook, og tror hovedårsaken til stjernespillerens oppførsel er taktisk spill for å sikre seg en ny kontrakt verdt tre millioner kroner i uken.