BRITISK POLITI FANT BEVISMATERIALE: Ifølge avisen The Guardian viser Wikileaks dokumenter at britisk politi i all hemmelighet etterforsket foreldrene til Maddie McCann. (Foto: Nathalie Magniez/Afp)
BRITISK POLITI FANT BEVISMATERIALE: Ifølge avisen The Guardian viser Wikileaks dokumenter at britisk politi i all hemmelighet etterforsket foreldrene til Maddie McCann. (Foto: Nathalie Magniez/Afp)

Wikileaks: Britisk politi etterforsket Maddies foreldre

Fant bevismateriale mot foreldrene i all hemmelighet.

Britisk politi har i all hemmelighet funnet bevismateriale mot Madeleine McCanns foreldre Kate og Gerry McCann i forbindelse med datterens sporløse forvinning i Portugal i 2007.

Det viser nye dokumenter som er frigitt av Wikileaks, ifølge den britiske avisen The Guardian.

Dokumentene skal stamme fra et møte mellom USAs ambassadør Al Hoffmann og Storbritannias ambassadør Alexander Wykeham Ellis.

Britisk ambassadør innrømmet

Møtet skal ha funnet sted kort tid etter at portugisisk politi utpekte Maddies foreldre som mistenkte bak forsvinningen.

Etter møtet skal den amerikanske ambassadøren ha notert at Ellis hadde innrømmet at britisk politi hadde funnet bevismateriale mot foreldreparet.

Det har hiitill vært kjent at det kun har vært portugisisk politi som har mistenkt ekteparet McCann, mens britisk politi har vært mer tilbakeholdne.

Britisk politi skal ha spilt en viktig rolle i etterforskningen, og leverte blant annet en sporhund til å undersøke leiligheten. Det har vært hevdet at sporhunden fanget lukten av et lik i leiligheten.

Avvises av talsmann

En talsmann for McCann-ekteparet kommenterer de nye opplysningene overfor den britiske avisen The Guardian slik:

– Dette er en notis som er mer enn tre år gammel. Kate og Gerry ble renset for mistanke, og de portugisiske myndighetene har gjort det klart at det aldri har vært noen beviser mot dem

Madeleine McCann forsvant sporløst fra feriekomplekset Oceans Club i Praia da Luz i Portugal 3. mai 2007.

Madeleine lå på rommet sitt og sov sammen med søsknene, mens foreldrene var og spiste sammen med venner på hotellets restaurant.