Mo og moren i bakgrunnen (Foto: Thomas Reisæter/)
Mo og moren i bakgrunnen (Foto: Thomas Reisæter/)

Mo snakker ut om drapstruslene

– Det var en vond tid.

Mohamed Abdi Farah, bedre kjent som Mo har for alvor blitt kjent over hele landet etter å ha vært med i høstens « X Factor» på TV 2.

Tidligere i høst ble det kjent at Mo hadde mottat alvorlige drapstrusler.

– Han sa: «Alle jeg kjenner heier på Mo, han er best til å synge og danse. Men han må endre stil, han må framstå som en mann. Og hvis han er homofil, så kommer vi og dreper ham», fortalte Jørgen Brynhildsvoll, journalisten som opplevde hendelsen på nært hold sammen med Mo, til TV 2 i forrige måned.

Nå snakker Mo for første gang om den alvorlige hendelsen.

– Gjorde meg sterkere

– Jeg skal aldri gi opp. Den tiden var det vondt, men det var det som gjorde meg sterkere. Og jeg en som aldri vil gi opp for det jeg brenner for. Men jeg har det bra nå, sier Mo til «God kveld Norge».

Mo liker ikke å snakke om verken hendelsen eller tiden etter at det skjedde.

– Det som er viktig for meg er å holde fokus på det som kommer nå. Og hva som kommer fremover. Jeg vil fokusere på og lage musikk, sier 18-åringen fra Hamar.

Egen livvakt

Mo har helt siden hendelsen hatt en egen livvakt som hele tiden er ved hans side. Dette ble funnet nødvendig av TV 2 i samråd med politiet. Nå som «X Factor» er over har ikke lenger TV 2 ansvaret for deltakernes sikkerhet på samme måte som under konkurransen.

– Nå som han flytter hjem til Hamar og «X Factor» er over, er vårt forhold til Mo formelt avsluttet. Nå er det opp til han i samråd med politiet slik som vi gjorde, og selv å finne ut om dette er noe han vil fortsette med, sier presseansvarlig i TV 2, Bjarne Laastad til «God kveld Norge».