Carlos Tevez (Foto: JON SUPER/Ap)
Carlos Tevez (Foto: JON SUPER/Ap)

Nå truer Tevez med å slutte med fotball

Carlos Tevez truer med å slutte med fotball dersom Manchester City ikke selger ham neste måned.

- Jeg kunne signert en ny og forbedret kontrakt som jeg ble tilbudt av klubben i løpet av denne sesongen. Men min avgjørelse handler ikke om penger. Jeg har forklart mine grunner til både styret og manageren ved flere anledninger.

Carlos Tevez har sjokkert Manchester City og levert et skriftlig krav om å bli solgt så snart overgangsvinduet åpner i januar.

Den argentinske spissen ble i august tilbudt en ny kontrakt som ville ha gjort stjernespissen til historiens best betalte fotballspiller.

- Avgjørelsen er endelig
Men Tevez har gjort det klart at avgjørelsen om å forlate City er endelig - uansett hvor mye penger den megarike klubben tilbyr.

- Jeg kunne signert en ny og forbedret kontrakt som jeg ble tilbudt av klubben i løpet av denne sesongen. Men min avgjørelse handler ikke om penger. Jeg har forklart mine grunner til både styret og manageren ved flere anledninger. Eierne har vært svært sjenerøse med tanke på hva de har tilbudt meg. Jeg vil derfor takke Sheik Mansour for hans forståelse og støtte, sier Tevez i pressemeldingen han sendte ut søndag kveld.

Tevez vil forlate klubben av flere årsaker. 26-åringens forhold til manager Roberto Mancini og enkelte lagkamerater skal være på bristepunktet. Det skal også være familiære hensyn som gjør at Tevez vil flytte fra Manchester.

26-åringen savner sine to barn som bor i Argentina og mistrives i det kalde klimaet som hersker i Manchester.

Carlos Tevez (Foto: JON SUPER/Ap)
Carlos Tevez (Foto: JON SUPER/Ap)

Truer med å legge opp
Engelske aviser melder mandag at Tevez har fortalt sin rådgiver og agent Kia Joorabchian at han vil legge opp dersom Manchester City ikke selger ham i januar.

- Jeg ønsket å forlate klubben i sommer, men ble overtalt til å fortsette for klubben. Dessverre har ikke ting endret seg. Dette er min avgjørelse, og min alene, sier Tevez i pressemeldingen.

Tevez er for øyeblikket Manchester Citys best betalte spiller med en lønn på rundt to millioner kroner i uken. Han skal ha blitt tilbudt en ny kontrakt verdt 2,5 millioner kroner per uke, men har takket nei. Det blir spekulert i at Tevez, som denne sesongen har scoret ti mål på 15 kamper i Premier League, ønsker seg til enten Real Madrid eller en klubb i hjemlandet Argentina.

Tevez har tre og et halvt år igjen av sin opprinnelige femårskontrakt med City.