FREDSAKSJON: ¿ Dette er mitt Sverige, som jeg vil at vi alle skal leve i, ropte fredsaktivisten Saana Sarsoul til de fremmøtte demonstrantene på Sergels torg i Stockholm søndag kveld.  (Foto: Geir Johnny Huneide / TV 2)
FREDSAKSJON: ¿ Dette er mitt Sverige, som jeg vil at vi alle skal leve i, ropte fredsaktivisten Saana Sarsoul til de fremmøtte demonstrantene på Sergels torg i Stockholm søndag kveld. (Foto: Geir Johnny Huneide / TV 2)

– Nå er vi alle fredsaktivister

Søndag kveld samlet fredsaktivister seg på Sergels Torg i Stockholm. Muslimer og ikke-muslimer.

– Dette er mitt Sverige, som jeg vil at vi alle skal leve i, ropte fredsaktivisten Saana Sarsoul til de fremmøtte demonstrantene på Sergels torg i Stockholm søndag kveld.

Svenskene har fått terroren på nært hold etter at en selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta i sentrum av den svenske hovedstaden lørdag kveld.

LES OGSÅ: – Tror bombemannen opererte alene

– Vi tenker ikke å tie

Søndag kveld markerte svenske fredsaktivister sin avsky mot terroren. Både muslimer og ikke-muslimer.

– Det har vært veldig mange blandede følelser. Mange har vært triste. Blant annet ble jeg selv sjokkert. Men mange ventet at dette kunne skje når som helst. Men vi er enige om at vi må reagere. Vi tenker ikke å tie, sier Saana Sarsoul til TV 2.

Svensk politi kommer til å være veldig synlige i Stockholms-gatene i tiden fremover.

Nå handler det om å forhindre nye terroraksjoner, og sørge for at menneskeliv ikke går tapt.

Eksplosjonene lørdag kveld kunne blitt langt mer omfattende hvis de seriekoblede rørbombene aksjonisten hadde med seg, hadde virket slik de var ment.

Et sjokk for mange

Lørdag kveld kom terroren tett på svenskene. For mange var det et sjokk.

– Jeg trodde ikke at det var attentat, men at det var en ulykke. At det var fyrverkeri. Det var så utrolig at noe slikt skulle skje her, sier Karin Berg da TV 2 møter henne søndag.

Ektemannen Anders Berg frykter at det skal komme flere aksjoner.

– Jeg skulle nok dessverre bli litt overrasket om det var en enkeltstående hendelse. Man får håpe på det beste. At det ikke skjer igjen. Jeg liker det ikke, sier Berg.

– Er det skremmende?

– Ja men jeg vil ikke at det skal påvirke i det hele tatt. Vi bor i nærheten. Vi har barn som går forbi her ofte på vei til eller fra skolen. Nei det skal ikke få påvirke livet. Det er vel det som er meningen - at man skal bli urolig. Vi lever som vanlig. Men det er klart det er skremmende. Veldig utrivelig, sier Karin Berg.