PremierLeaks (Foto: TV2/)
PremierLeaks (Foto: TV2/)

PremierLeaks - din guide til Premier League

Det er klart for nok en superrunde i Premier League. Her er alt du trenger å vite!

Denne helgen får Jon Hartvig Børrestad, Aleksander Schau og Morten Langli besøk av Trevor Morley på lørdag, mens den tidligere Manchester United- og Everton-spilleren Norman Whiteside kommer til studio i Bergen søndag og mandag.

Whiteside ble den yngste spilleren som noensinne har spilt i et VM, da han debuterte for det nord-irske landslaget i kampen mot Jugoslavia i fotball-VM 1982. Han spilte i alt 206 kamper for Manchester United og 29 for Everton før han måtte legge opp på grunn av et kneproblem. Til gjengjeld har han utdannet seg til å bli fotlege etter at fotballkarrieren ble lagt på hylla. For alt vi vet, kan det hende han hører på denne låta hver kveld før han legger seg.

Dette er helgas kamper:
Lørdag 16.00 West Ham - Manchester City, TV 2 PL HD 1
Lørdag 16.00 Aston Villa – West Bromwich, TV 2 PL HD 2
Lørdag 16.00 Stoke - Blackpool, TV 2 PL HD 3
Lørdag 16.00 Everton - Wigan, TV 2 Sumo
Lørdag 16.00 West Ham - Manchester City, TV 2 Sumo
Lørdag 18.30 Newcastle – Liverpool, TV 2 PL HD 1

Se video: Pulis roses av Holloway

Søndag 14.30 Bolton – Blackburn TV 2 PL HD 1
Søndag 14.30 Wolverhampton – Birmingham TV 2 PL HD 2
Søndag 17.00 Tottenham – Chelsea TV 2 PL HD 1
Se video: Poyet drømmer om Chelsea-jobben

Mandag 21.00 Manchester United – Arsenal TV 2 PL HD 1
Se video: Ferguson kan velge fra øverste hylle

Tevez ute
Vil Manchester City klare seg uten suspenderte Tevez? Han har scoret i 21 av Manchester Citys 23 siste seire, og sist de spilte uten han i Premier League, tapte de for Wolverhampton. Er Balotelli klar til å ta Tevez’ jobb? West Ham vant sin ”Save our season”-kamp, betyr det at sesongen er kommet på rett kjøl, eller mister London-klubben enda mer terreng til lagene over streken?

478193

Newcastle har fått Alan Pardew som manager denne uka, etter at eier Mike Ashley ble kjent med Chris Hughtons etterfølger på et casino. Blir de mer stabile av det, eller er spillergruppa fortsatt sur for Hughton måtte gå? Får de et oppsving eller fortsetter Liverpool sin opptur?

Skandinavisk møte
Det blir møte mellom to skandinaviske gutter i storform når Morten Gamst Pedersens Blackburn møter Johan Elmanders Bolton. Big Sam Allardyce er tilbake på sin gamle hjemmebane, og Bolton-fansen kan bli minnet på hvordan de pleide å spille før.

I mange år pleide Chelsea å elske å komme på besøk til Nord-London og ”Three points lane” som de pleide å kalle det. De siste åra har det imidlertid gått tråere, Tottenham har vunnet tre av de fire siste gangene Chelsea har kommet på besøk. For 14. gang denne sesongen meldes det imidlertid at Frank Lampard er på vei tilbake, er det sant denne gangen? Klarer Chelsea å utnytte Tottenhams noe gavmilde forsvar, eller slipper Tottenham inn et tidlig mål med vilje siden de er så flinke til å vinne kamper når de har ligget under i en kamp?

OG: blir sesongen helt, garantert, bombe- og skuddsikkert avgjort på mandag når serieleder Arsenal drar opp til Old Trafford for å møte Manchester United? Vil Ferguson bytte på laget for 151. kamp på rad? Er Rio Ferdinand for opptatt med sine prosjekter utenom banen til å stoppe Nasri, Chamakh og gjengen. Vil Rio Ferdinand lage sitt første frispark for sesongen? Vil Arsenal endelig bevise at de også kan vinne når de må?

Mange spørsmål, og de aller fleste vil bli besvart i det som kan bli en nydelig runde 16 i Premier League. Eller fikser de ikke presset når de ser at det er en gjeng med chilenske gruvearbeidere på tribunen?

Mens du venter på kampstart:

Newcastle-fans er forståelig nok misfornøyd med sin eier denne uka. Men det kunne vært verre, minner Aleksander Schau om.

Alex Ferguson ber Manchester Uniteds fans om å slutte å synge stygge sanger om Arsène Wenger. Thomas Aune tror han kjemper en tapt kamp, for sanger om pedofili, HIV og gasskamre synges på mange arenaer i England.

Kan Tottenham vinne Premier League? Kasper Wikestad mener de kan det, men tror et helt annet lag stikker av med seieren til slutt.

Disse viktige tingene har vi lært i løpet av uka:
Manchester City kjørte et veldig kledelig prikketema på årets julebord. Neste år må de huske å si fra til James Milner.

Wolverhamptons manager Mick McCarthy blir veldig lett skremt på kampdag. Av hva, er vanskeligere å si.

Eric Cantona oppfordret folk til å ta ut pengene sine fra de store bankene, hvis de ville forandre ”Systemet”. Det var det noen som ville, og dro i gang en stor aksjon, hvor de skulle ta pengene ut fra en stor bank, og sette de inn i en liten bank. 12 mennesker var med på aksjonen, ifølge AP. Et dusin. Hvis du merker at ”Systemet” forandres de nærmeste ukene, vet du hvorfor.

Tidligere, Chelsea-, Nederland-, Russland-, Sør-Korea- og Australia-trener (nå Tyrkia) Guus Hiddink har avslørt hva landslagstrenere gjør mellom landskamper.  

Tilbakeblikk:
Mens Maradona har vært lansert som alternativ til ny manager i både Newcastle og Iran i uka som gikk, kan vi minnes den ene gangen han spilte for en Premier League-klubb. Bare noen timer etter at han hadde tapt for Norge i 1986, dro han til White Hart Lane for å spille Osvaldo Ardiles' testimonial-kamp. Da var han lagkamerat med blant andre Chris Hughton, som fikk sparken tidligere denne uka.

Fortsatt noen minutter igjen før du må gjøre noe ”viktig”? Her er forrige <b>rundes fem beste mål</b> , og <b>fem beste redninger</b> . Eller vil du kanskje vinne en tur til England?

Spørsmål? Innspill? Et eller annet? Mangler et sted å sende det? Prøv denne adressen: Premierleaks@tv2.no