Jakten Jostein
Jakten Jostein

– Det har vært vanskelig og har gitt meg en indre uro

Bonden innrømmer at det har vært tøffe perioder underveis i «Bonderomantikk».

Mandag kunne vi se Jostein Sundby og frieren Mari Edvardsen på en koselig tur i Amsterdam i «Jakten på kjærligheten» på TV 2.

Men TV-sjekkingen har også vært en tøff periode for Jakten-bonden.

– Når jeg tenker tilbake så har det vært tøft i perioder. Jeg tror kanskje ikke jeg hadde gjort det en gang til, men jeg er allikevel glad for at jeg har vært med på det, sier Jostein Sundby til «God kveld Norge».

– Jeg følte behov for å skille de to frierne

Blåbærbonden fikk det etter eget utsagn turbulent på gården og han var redd for at Mari Edvardsen og Gry Kristoffersen skulle fly i tottene på hverandre.

– Jeg følte behov for å skille de to frierne, og dermed unngikk vi det som kunne blitt en skikkelig krangel.

Det uttalte Jostein til Se og Hør for en tid tilbake.

Nekter for TV-krangel

I «God kveld Norge» fortalte frierne sin versjon av gårdsuka.

– Denne saken har kommet helt ut av proporsjoner. Det henger ikke på greip. Først ble jeg veldig sint. Så ble jeg lei meg. Når du blir klint ut over Se og Hør og det ikke er noe sant i det, så blir man litt forbanna og lei seg, sa Gry.

– Jeg reagerte med sinne, sa Mari.

– Har lært mye om meg selv

Jostein Sundby sier han har lært mye om seg selv underveis i programmet.

– Det er ikke skadelig å bruke tankene litt. Det har vært mye tanker og følelser som har svirret rundt i hodet, hjertet og kroppen som har virket litt kaotisk. Men det å gruble litt og samle tankene gjør at man konsentrer seg om det som er viktig, sier han og legger til:

– Jeg føler at jeg har vokst på det indre plan. Jeg har vært konfliktsky, og ikke flink til å vise følelser og enda mindre klart å snakke om følelser.

Dermed har høsten blitt annerledes enn han er vant med fra før.

– Denne perioden har jeg måttet tenke og snakke om følelser og få det ut. Det har vært vanskelig, og gitt meg en indre uro, avslutter han.

Barna har vært en enorm støtte

Jostein Sundby har brukt datteren Mari til å hjelpe seg å velge før speedaten. Barna har også blitt spurt om råd underveis i programmet.

– Barna mine har vært en kjempestøtte og jeg har snakket mye med både Mari og Steinar.

Gamlemetoden er nok best

– Det å ha så mange damer rundt deg, som er på jakt etter meg eller som vil ha meg , har vært en rar greie, sier Jostein.

– Når folk har spurt meg, så anbefaler jeg nok gamlemetoden, en og en er nok best. Jeg ville vært frier hvis jeg skulle vært med igjen, avslutter Jostein Sundby .